Policijas un domes pārstāvji informē par jautājumiem saistībā ar Deglava tiltu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Preses konference par Deglava tilta slēgšanu
Foto: Preses konference par Deglava tilta slēgšanu Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts policijas (VP) ēkā šodien plkst. 16.30 notika preses brīfings, kurā tika sniegta aktuālā informācija saistībā ar jautājumiem par Augsta Deglava ielas satiksmes pārvadu, aģentūrai LETA pavēstīja VP pārstāve Sigita Pildava.

Brīfingā piedalījās VP priekšnieks Ints Ķuzis, Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) pārstāvis, kā arī Rīgas domes pārstāvis.

Brīfings norisinājās plkst. 16.30.

Foto: Preses konference par Deglava tilta slēgšanu

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka BVKB, veicot būvdarbu kontroli, konstatēja Deglava tilta nesošo konstrukciju bojājumus. Tilta bojātie balsti tika konstatēti pēc tam, kad tika demontētas zem pārvada esošās noliktavas. Iepriekš šie balsti nebija pieejami, jo kalpoja kā noliktavu starpsienas. Šogad 8.aprīlī BVKB būvinspektors izdeva atzinumu par būvdarbu apturēšanu visā objektā.

Tāpat ziņots, ka iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) otrdien paziņoja, ka ir izdevis rīkojumu par visu formalitāšu kārtošanu, lai tilts ceturtdien satiksmei tiktu slēgts. Ministrs žurnālistiem skaidroja, ka gadījumā, ja Rīgas domes atbildīgais departaments neslēgs tiltu pats, tad ceturtdienas rītā to izdarīs Valsts policija.

Turpinot uzstāt uz Augusta Deglava ielas pārvada drošību, pašvaldība gan paziņoja, ka pati satiksmi pār to neslēgs, kas nozīmē, ka to nāksies darīt Valsts policijai.

Tikmēr Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis otrdien skaidroja, ka ir uzdevis Rīgas reģiona pārvaldei kopā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu izstrādāt satiksmes organizācijas plānu pēc Deglava tilta slēgšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu