Lēmums pieņemts: Deglava tiltu slēgs ceturtdien piecos no rīta (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Preses konference par Deglava tilta slēgšanu
Foto: Preses konference par Deglava tilta slēgšanu Foto: Jānis Škapars/TVNET

Satiksmi pār Augusta Deglava ielas pārvadu slēgs ceturtdien, 25. aprīlī, plkst. 5, trešdien preses konferencē informēja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

"Tilts tiks slēgts līdz brīdim, kad Rīgas dome iesniegs Būvniecības valsts kontroles birojam (BVKB) dokumentus, lai BVKB varētu pārliecināties par šī objekta drošību," sacīja Ķuzis.

Patlaban viss liecina, ka tilts apdraud sabiedrības drošību, tāpēc pieņemts šāds lēmums, skaidroja Ķuzis.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks norādīja, ka dome līdz šim brīdim nav sapratusi, kādus dokumentus BVKB vēlas saņemt un kāpēc BVKB neņem vērā sertificēta Rīgas Tehniskās universitātes profesora slēdzienu par to, ka tilts ir drošs.

"Satiksmes departaments darīja visu nepieciešamo, lai pārliecinātu Valsts policiju un BVKB par to, ka tilts ir drošs, taču mums neizdevās pārliecināt. Tālākais jau ir policijas atbildība, kā tiks organizēta satiksme," norādīja Baraņņiks.

Foto: Preses konference par Deglava tilta slēgšanu

Jau tika vēstīts, ka BVKB, veicot būvdarbu kontroli, konstatēja Deglava tilta nesošo konstrukciju bojājumus. Tilta bojātie balsti tika konstatēti pēc tam, kad tika demontētas zem pārvada esošās noliktavas. Iepriekš šie balsti nebija pieejami, jo kalpoja kā noliktavu starpsienas.

BVKB būvinspektors 8. aprīlī izdeva atzinumu par būvdarbu apturēšanu visā objektā. Tāpat birojā norādīja, ka kamēr nav veikta Deglava tilta tehniskā stāvokļa ekspertīze, tā ekspluatācija ir jāpārtrauc, tomēr šāda lēmuma pieņemšana ir pašvaldības kompetencē.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) otrdien, 23. aprīlī, paziņoja, ka ir izdevis rīkojumu par visu formalitāšu kārtošanu, lai tilts ceturtdien, 25. aprīlī, satiksmei tiktu slēgts. Ministrs žurnālistiem skaidroja, ka gadījumā, ja Rīgas domes atbildīgais departaments neslēgs tiltu pats, tad ceturtdienas rītā to izdarīs Valsts policija.

Tikmēr pašvaldība, turpinot uzstāt uz Deglava tilta drošību, paziņoja, ka pati satiksmi pār to neslēgs.

"Mēs turamies pie ekspertu slēdziena, ka izmantot tiltu satiksmei ir droši, jo visi aprēķini ir veikti, ņemot vērā maksimālās iespējamās slodzes un citus kritiskos rādītājus," sacīja domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins žurnālistiem otrdien pauda viedokli, ka Ģirģena lēmums par tilta slēgšanu ir politisks.

Savukārt Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis paziņoja, ka ir uzdevis Rīgas reģiona pārvaldei kopā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu izstrādāt satiksmes organizācijas plānu pēc Deglava tilta slēgšanas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu