Aldis Gobzems: Pielaide valsts noslēpumam man varētu tikt liegta vairāku iemeslu dēļ (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēc Satversmes aizsardzības biroja (SAB) apmeklējuma Saeimas deputāts Aldis Gobzems pielaidi valsts noslēpumam visticamāk nesaņems, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Aldis Gobzems stāsta, ka SAB darbinieki sarunas laikā neesot stādījušies priekšā, tāpēc viņš neesot parakstījis nekādus dokumentus, kas liegtu izpaust informāciju.

Saskaņā ar Gobzema teikto, pielaide viņam varētu tikt atteikta vairāku iemeslu dēļ, kas nemaz nav saistīta ar pašu valsts noslēpumu.

Ja pielaide tiešām tiks atteikta, deputāts ir lēmis, ka atteikuma gadījumā saņemtos dokumentus publicēs un lēmumu pārsūdzēs.

"Esmu pārliecināts, ka Latvijas sabiedrība agrāk vai vēlāk, un šajā gadījumā agrāk, uzzinās pilnīgi precīzi pamatojumu, jo tas nevar apdraudēt Latvijas sabiedrību," Latvijas Televīzijai sacīja Gobzems.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka četri ministri joprojām nevar pilnvērtīgi pildīt darba pienākumus, jo viņiem nav pielaides valsts noslēpumam.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu