Rodrigo Ābols: Nebija tā, ka uz arēnu braucu ar domu kādu nosist

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodrigo Ābols
Rodrigo Ābols Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols trešdien pārbaudes spēlē pret Krieviju nevarēja palikt malā situācijās, kurās pretinieki nospēlēja rupji pret viņu pašu vai komandas biedriem.

Latvijas vīriešu hokeja izlase, turpinot gatavoties pasaules čempionātam, trešdien "Arēnā Rīga" pārbaudes mačā ar rezultātu 2:4 piekāpās spēcīgajai Krievijai.

Latvijas hokejisti pirmo periodu uzvarēja ar 2:0, taču atlikušajās 40 minūtēs izlaida pārsvaru un cieta zaudējumu.

"Vadību neizdevās noturēt, jo paši pavirši nospēlējām. Viņi iedeva mums divus vārtus, bet pēc tam mēs viņiem iedevām atpakaļ to pašu. Ja gribam pret šādām izlasēm spēlēt labi, tas ir jādara visas 60 minūtes. Šoreiz mums divas trešdaļas bija tīri labi, varbūt trešajā kaut kur fiziski noplakām. Daži spēlētāji tomēr krietnu laiciņu nebija spēlējuši," sarunā ar žurnālistiem spēles ritējumu komentēja Ābols.

"Ar spēles zīmējumu kopumā varam būt apmierināti. Spēlēt pret komandu, kas jau vairākas pārbaudes spēles ir aizvadījusi, ir grūti. Pret šādām izlasēm spēlēt nav viegli, tāpēc centāmies vairāk spēlēt taktiski pareizi nekā viņus apspēlēt ar meistarību," skaidroja uzbrucējs.

Ābols mača gaitā vairākkārt nonāca uzmanības centrā ar savu aso spēli.

"Tur, kur man pret Iļju Kovaļčuku iedeva noraidījumu, šķita, ka nekā nebija, bet pēc tam Sergejs Plotņikovs pret mani rupji nospēlēja. Neļāvu kāpt sev uz galvas. Nebija tā, ka uz arēnu braucu ar domu kādu šodien nosist," stāstīja Ābols.

"Plotņikovs arī rupji nospēlēja pret Kristapu Sotnieku. Centos aizstāvēt savu komandas biedru. Tāds ir mūsu moto - viens par visiem un visi par vienu. Nav mans mērķis kauties, tas nav mans stils, taču, ja kāds no pretiniekiem kaut ko nelāgu izdara, es to tā vienkārši neatstāšu," turpināja hokejists.

Pirms šīs spēles tika iemūžināts Sergeja Žoltoka 33.numurs, kuru vairs izlašu spēlēs nevarēs izmantot.

"Gan Sergeja, gan visu pārējo hokejistu krekli, kas pakārti pie griestiem, ir Latvijas hokeja leģendas. Katrs devis savu artavu pašmāju hokejam. No Žoltoka karjeras atceros tikai pēdējo gadu, kad viņš spēlēja "Rīga 2000" sastāvā kopā ar manu tēti. Bija ļoti labs spēlētājs. Sergejs bija līderis, un Latvijai pārāk bieži tādi spēlētāji negadās, un ir žēl, kas notika. Žēl arī, ka tolaik vēl biju pārāk mazs, lai redzētu viņu visā krāšņumā," atklāja Ābols.

Pašlaik 23 gadus vecais Ābols Latviju pārstāvējis trīs pasaules čempionātos un olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Pērn viņš astoņās spēlēs guva vienus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles.

"Salīdzinot ar pagājušo gadu, lielas atšķirības nav. Jā, pērn es nezināju, kā būs, bet es savu vietu izlasē izcīnīju. Līdz ar to no pagājušā gada sagatavošanās ieguvu papildus pārliecību. Cenšos savā spēlē neko nemainīt un neuzstādīt pārāk augstus mērķus, lai pēkšņi nav šoks, ka kaut kas nesanāk," secināja hokejists.

Ceturtdien abas komandas tiksies atkārtoti, mačam sākoties plkst.18.30.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvija iesāka pagājušajā nedēļā, kad bez vairākiem līderiem izbraukumā vispirms ar 3:2 pēcspēles metienos uzvarēja Franciju, bet pēc tam šai pašai komandai piekāpās ar 0:2.

Savukārt pēdējās pārbaudes spēles Latvijas nacionālajai valstsvienībai paredzētas 3. un 4.maijā izbraukumā pret Šveici.

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 10.maijā, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu