Igauņi sūdzas par neizturamu deguma smaku; glābšanas dienests meklē dūmu avotu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Ceturtdien, 25. аprīlī, dienas laikā no vairākiem Igaunijas rajoniem tiek saņemtas ziņas par to, ka izplatās neizturama smaka. Smaka ir konstatēta vismaz četros apgabalos, bet tās avots nav atrasts, vēsta "Postimees".

Portāla redakcijai tika paziņots, ka Igaunijas pilsētā Tervā un tās apkaimē ir jūtama spēcīga dūmu smaka. 

"Tikko atbraucu no pilsētas Patkula, kur bija spēcīga dūmu smaka, varētu pat teikt, ka kaut kas līdzīgs degšanai. Atbraucu uz Tervu - tas pats," redakcijai raksta vīrietis. 

Apgabala glābšanas centra komunikācijas vadītājs Mareks Kaiks apstiprināja, ka glābšanas dienests ir informēts par notikušo.

"Glābēji ir saņēmuši neskaitāmas sūdzības par dūmiem, kas ir izplatījušies apkaimē. Taču joprojām neesam konstatējuši dūmu avotu. Tiek plānots lūgt palīdzību policijai un robežsardzei, lai viņu lidmašīna pārlido pāri šiem rajoniem!"

Plkst. 15 tika noskaidrots, ka smakas un dūmu avots ir izpaltījies ievērojami tālāk par Valgas apriņķi.

"Policijas un robežsardzes lidmašīna drīz vien pārlidos pāri konkrētajā teritoriālajām zonā un mēs ceram, ka uzzināsim daudz vairāk," atklāja Mareks Kaiks.

Situāciju nevarēja paskaidrot arī dežūrējošais sinoptiķis.

"Acīmredzot kaut kas deg! Bet kur, grūti pateikt. Iespējams, Krievijā, bet tas nav līdz galam skaidrs. Par to, ka kaut kas deg Krievijas rajonā liecina satelīta fotogrāfija, kurā redzama dūmaka. Bet tās ir tikai aizdomas!"

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu