Londonā vides aizsardzības aktīvistu protestos aizturēti vairāk nekā 1100 cilvēki (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Vides aktīvisti, kas jau desmit dienas protestē Lielbritānijas galvaspilsētā, ceturtdien, 25. aprīlī, nobloķējuši Londonas biržas ieeju, izveidojot cilvēku ķēdi priekšā durvīm.

Tikmēr Londonā finanšu uzņēmumu rajonā protestētāji uzrāpās uz vilciena jumta un nobloķēja ielu pie investīciju bankas "Goldman Sachs".

Protestu organizatori - kustība "Extinction Rebellion" - paziņojusi, ka šī ir protestu pēdējā diena, kurā visas aktivitātes koncentrētas Londonas finanšu centros.

"Extinction Rebellion" skaidroja, ka vēršas pret finanšu pakalpojumu nozari, jo tā finansē klimata un vides iznīcināšanu. Aktīvistu plakāti vēstīja "uzņēmumi, kā vienmēr, = nāve" un "neieslogiet kanārijputniņus".

Protestētājus aizturēja policisti un aizveda viņus prom furgonos.

Birža turpināja darboties ierastajā režīmā.

Vides aktīvistu protesti Londonā notiek kopš 15. aprīļa, un to rezultātā traucēta galvaspilsētas satiksme. Protestētāji nobloķēja tiktus, krustojumus un traucēja pasažieru vilcienu satiksmi.

Par drošību protestu laikā Londonā gādāja vairāk nekā 10 000 policistu. Aizturēti vairāk nekā 1100 cilvēki, bet tikai aptuveni 70 ir izvirzītas apsūdzības.

"Mēs apzināmies, ka esam radījuši neērtības jūsu dzīvēs. Mēs pret to neizturamies vieglprātīgi. Mēs darām to tāpēc, ka šī ir ārkārtas situācija," norādīja "Extinction Rebellion".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu