Īrijas likumsargi brīdina studentus neiesaistīties it kā nevainīgās darbībās ar viņu banku kontiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Īrijas pilsētas Gardas krāpšanas apkarošanas speciālisti brīdina studentus par sekām, ja sadarbojas ar krāpniekiem, kuri izmanto studentu bankas kontus naudas izkrāpšanas shēmām, vēsta "Baltic-Ireland", atsaucoties uz "Independent". 

Izmantojot Īrijas studentu banku kontus un viņu netiešu piedalīšanos noziedzīgās darbībās, ir izkrāpti simtiem miljoni eiro. Likumsargi šī noziedzīgā tīkla sarežģītību raksturo kā "zirnekļa tīmekli" un brīdina, ka studentiem, kuri ir bijuši iesaistīti krāpnieciskās darbībās, tagad draud cietumsods.

Šie krāpnieki ar studentiem sazinoties sociālajos tīklos, solot studentiem nopelnīt vieglu naudu.

Gardas Nacionālā ekonomisko noziegumu apkarošanas biroja vadītājs Patriks Lordans informējis: "Biežāki kļūst gadījumi, kad studenti ļauj izmantot viņu kontus, pretī par to saņemot skaidru naudu."

"Īrijā ir vairāki simti studentu kontu, kas tiek izmantoti šāda veida darbībām," viņš norādījis medijiem.

"Ir pieķerts, ka studenti to ir darījuši pat vairākas reizes, tas nozīmē, ka viņi apzinājās, ko dara. Un tagad viņi ir iekūlušies nepatikšanās. Daļai ir izvirzītas apsūdzības un vēl vairākiem tās tiks izvirzītas. Tiek piespriesta brīvības atņemšana."

Pieaugot interneta krāpnieku darbībām, apkrāpjot uzņēmumus un valsts iestādes, šī krāpniecības metode ir palielinājusies.

Kad krāpšana ir bijusi veiksmīga, noziedzniekiem ir nepieciešams bankas konts, kur pārskaitīt naudu un pēc tam to izņemt.

"Tad kāds uzrunā studentu un saka, ka viņa draugs grib investēt šeit, Īrijā, bet ir vajadzīgs laiks, lai tiktu galā ar birokrātiju, tāpēc viņš maksās 500 eiro par studenta konta izmantošanu," apkrāpšanas shēmu skaidrojis Lordans.

Pēc tam krāpnieki ieskaitot kontā izkrāpto naudu un liek studentam to izņemt vai pārskaitīt uz citu kontu.

Likumsargi brīdina, ka studentiem par iesaistīšanos šajās it kā nekaitīgajās darbībās draud kriminālatbildība un nopietnas sankcijas, kas var neatgriezeniski ietekmēt viņu dzīvi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu