Bordāns: LTV valdes atstāšana bez faktiskas valdes ir klaja bezkaunība (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns Foto: Ieva Makare/LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmums grozīt Latvijas Televīzijas (LTV) statūtus, samazinot valdes locekļu skaitu, spilgti ilustrē tās līdzšinējo nekompetento rīcību, nesekmīgi organizējot valdes locekļu atlasi darbam LTV, šādu viedokli pauda tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Ministrs atzina, ka, viņa ieskatā, LTV valdes nomaiņa un tās atstāšana bez faktiskas vadības demonstrē "klaju bezkaunību un nekompetenci".

Bordāns domā, ka šāda rīcība apdraud Latvijas informatīvās telpas drošību, jo "hibrīdkara apstākļos LTV faktiski ir atstāta bez vadības".

Tieslietu ministrs arī skaidroja, ka atbildīgajām institūcijām daudz nopietnāk un stingrāk jāpievēršas Latvijas informatīvās telpas drošības stiprināšanai, tai skaitā NEPLP.

"Viens no mājasdarbiem ir nekavējoties mainīt rīcībnespējīgo NEPLP vadību, kas nav izrādījusies efektīva nedz darbā ar Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvas uzlabojumiem, nedz Kremļa propagandas kanālu monitoringu. Tāpat Latvijas Televīzija nav nosargāta no Kremļa kanāla tiešas ienākšanas tās telpās, kā arī nav notikusi adekvāta rīcība Kremļa dezinformācijas kanālu slēgšanas piemērošanā," izteicās Bordāns.

Ministrs apliecināja, ka tuvākajā laikā mudinās valdību veidojošās partijas izvērtēt NEPLP rīcību un tās priekšsēdētājas atbilstību ieņemamajam amatam.

Jau ziņots, ka NEPLP ceturtdien, 25. aprīlī, nolēma, ka LTV valde turpmāk darbosies viena cilvēka sastāvā.

NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete skaidro, ka lēmums par valdes locekļu skaita samazināšanu ir kā pagaidu risinājums situācijā, kurā ir izveidojušās pretrunas starp vairākiem likumiem, kā dēļ nav lietderīgi sludināt jaunu konkursu uz LTV valdi.

NEPLP ir gatava lemt par jauna konkursa izsludināšanu, ja Saeima steidzamības kārtā grozīs likumus, kas patlaban kavē konkursa izsludināšanu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu