Šrilankā aiztur septiņus cilvēkus ar sprāgstvielām un pašnāvnieku vestēm (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Terorakti Šrilankā
Terorakti Šrilankā Foto: EPA/AP/ScanPix

Policija Šrilankas austrumos piektdien, 26. aprīlī, aizturēja septiņus cilvēkus, veicot reidu dzīvojamā namā saistībā ar Lieldienu teroraktiem baznīcās un viesnīcās, kuros nogalināti vairāk nekā 250 cilvēku.

Operācijā Sammanturajas pilsētā, kur 90% iedzīvotāju ir musulmaņi, policija konfiscēja spridzinātāju pašnāvnieku vestes, sprāgstvielas, dronu (bezpilota lidaparātu) un karogu ar teroristu grupējuma "Islāma valsts" simboliku.

Šrilankas valdība aizdomās par teroraktiem tur vietējo islāmistu grupējumu, bet atbildību par notikušo uzņēmies arī teroristu grupējums "Islāma valsts".

Sešus kilometrus attālā piekrastes pilsētā Saintamarutu izcēlās apšaude starp policiju un bruņotiem indivīdiem, kad tur divos namos tika veikta cita kratīšanas operācija. Pirms apšaudes bija dzirdami trīs sprādzieni vienā no šiem namiem.

Policija arī aizturēja trīs vīriešus galvaspilsētā Kolombo pie dzelzceļa stacijas, kad pie viņiem tika atrasts kilograms sprāgstvielu.

Policija pirms tam piektdien brīdināja par jaunu uzbrukumu risku, kas būtu vērsti tieši pret reliģiskiem objektiem.

Baznīcas galvaspilsētā pēc Lieldienu teroraktiem ir slēgtas. Kolombo katoļu arhibīskaps kardināls Malkolms Randžits preses konferencē paziņoja, ka svētdienas mises šajā pilsētā ir atceltas līdz turpmākam paziņojumam.

Piektdien Šrilankā bija pastiprināta drošība, un daudzās mošejās tika atceltas musulmaņu piektdienas lūgšanas.

Jau ziņots, ka eksplozijas svētdien, 21.aprīlī, Šrilankā gandrīz vienlaikus notika trīs baznīcās, kad tur norisinājās Lieldienu dievkalpojumi, un trīs viesnīcās.

Ceturtdien, 25. aprīlī, Šrilankas varasiestādes samazināja Lieldienu teroraktu upuru skaitu no 359 uz 253, skaidrojot, ka daļa no sprādzienos sakropļotajiem ķermeņiem pieskaitīti divreiz.

»Kļūdas dēļ Šrilanka samazina teroraktu upuru skaitu

Šrilankas prezidents Maitripala Sirisena apstiprināja, ka starp spridzinātājiem pašnāvniekiem, kas gājuši bojā Lieldienu teroraktos, bijis varasiestāžu meklētais islāma ekstrēmists Zahrans Hašims, kuram, domājams, bijusi galvenā loma šajos teroraktos.

Zahrans Hašims bija vietējo islāmistu grupējuma "National Thowheeth Jama'ath" (NTJ) līderis. Viņš uzspridzinājās Kolombo pieczvaigžņu viesnīcā "Shangri-La".

Saistībā ar šiem teroraktiem kopumā ir aizturēti 83 cilvēki.

Foto: Šrilankā nogrand sprādzieni baznīcās un viesnīcās

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu