Polija par nodarīto kaitējumu Otrajā pasaules karā pieprasa miljardus eiro (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Vācijai par Otrā pasaules kara un nacistiskās okupācijas laika nodarīto kaitējumu, Polijai ir jāsamaksā vairāk nekā 850 miljardi eiro reperāciju. Ar šādu vēsti klajā nāca Polijas parlamenta speciālās komisijas vadītājs Arkādiuš Mularčiks, vēsta Reuters. 

Kopumā, kopš Varšava ieņem dalību Eiropas Savienībā, tā jau ir saņēmusi aptuveni 110 miljardus eiro no ārvalstu kolēģiem.

Kamēr Polija pieprasa reperācijas, tikmēr Vācija uzskata, ka ir samaksājusi visus iespējamos parādus par Otro pasaules karu. 

Taču Polijas parlamenta speciālās komisijas vadītājs Arkādiuš Mularčiks no nacionālistiskās partijas "Likums un taisnīgums" uzskata, ka Varšavai pienākas vairākas reizes vairāk. 

"Polija ir ne tikai zaudējusi miljoniem pilsoņu, bet ir bijusi pakļauta arī nežēlīgai, vardarbīgai iznīcināšanai. Daudzi nacistu upuri joprojām ir dzīvi un jūtas apkaunoti," uzsver Mularčiks.

Vācija ir viena no lielākajām neto līdzekļu devējām Eiropas Savienības budžetā un daži no vāciešiem uzskata, ka daļa no milzīgajām iemaksām ir dāsna kompensācija, piemēram, Polijai, kas cieta no nacistu režīma. 

Kā vēsta reuters, Mularčiks izteica cerību, ka par reperāciju pārskats būs gatavs līdz 2019. gada 1. septembrim.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu