2027. gadā Zemei varētu pietuvoties bīstams asteroīds; NASA veiks drošības instruktāžas (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

NASA ir izstrādājusi projektu, kas pārbaudīs un nodrošinās gatavību un drošību gadījumā, ja uz Zemi lidos asteroīdi no kosmosa, kas varētu radīt nopietnu apdraudējumu, vēsta "The Independent".

Projektu, kas balstās uz teoriju "Galda virsmas vingrinājums" jeb "Tabletop exercise" ir veidojusi Nacionālā aeronautikas un kosmosa administrācija (NASA), tās mērķis būs ļaut kosmosa aģentūrām un citām valdības organizācijām reaģēt uz iespējamo asteroīda apdraudējumu mūsu planētai pirms vispār ir iespējams reāls apdraudējums.

Scenārijā, ko izstrādās NASA, būs redzama realistiska, bet tomēr izdomāta katastrofa, kurā uz Zemi lielā ātrumā lidos asteroīds

Kā vēsta medijs "Independent", NASA sapulcinās kopā vairākas atbildīgās institūcijas, tai skaitā arī valsts organizācijas, lai veiktu apmācību, ko darīt situācijās, kad Zemi apdraud nelūgti viesi no kosmosa un liks rīkoties atbilstoši zināšanām. 

Stāsts, ko gatavo NASA sāksies ar atklājumu, ka ir atrasts asteroīds, kas ir bīstams Zemei. Visiem projektā iesaistītajiem ar dažādiem paņēmieniem un reāliem piemēriem dažu mēnešu garumā stāstīs par to, kā rīkoties šādās situācijās, kur glābties. Pēc tam kosmosa administrācija vērtēs organizāciju zināšanas par to, ko darīt, ja šāda situācija varētu notikt.

Organizācija vairāk nekā 20 gadus ir pētījusi debesis, meklējot asteroīdus un komētas, kuras patlaban ir 30 miljonu jūdžu attālumā un ir nonākuši pie secinājuma, ka ar laiku gan komētas, gan arī asteroīdi varētu strauji pietuvoties Zemei.

Asteroīds par ko ir iestudētais stāsts patiešam eksistē un pastāv iespēja, ka 2027. gadā tas varētu apdraudēt cilvēkus uz Zemes tāpēc NASA ir gatava rīkoties iespējami ātri. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu