"Valmiera Glass"/ViA futbolisti virslīgas mačā sagrauj "Metta" vienību (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmiera Glass"/Vidzemes Augstskola" (ViA) futbolisti
"Valmiera Glass"/Vidzemes Augstskola" (ViA) futbolisti Foto: Jānis Līgats/optibetvirsliga.lv

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) komanda sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas devītās kārtas mačā izbraukumā ar 4:1 (3:0) apspēlēja "Metta" vienību.

Spēle sākās aktīvā futbolā, bet jau ceturtajā minūtē valmieriešu futbolists Edgars Jermolajevs atklāja cīņas rezultātu. Iniciatīva piederēja viesiem no Vidzemes, kas arī atspoguļojās rezultātā, jo 19.minūtē vārtus guva Boriss Bogdaškins, bet 41.minūtē Ēriks Punculs panāca jau 3:0.

Pirmais puslaiks beidzās ar iespaidīgu "Valmiera Glass"/ViA pārsvaru, turklāt 61.minūtē tas tapa vēl lielāks, kad vārtus iesita Alvis Jaunzems. Tikmēr "Metta" ar lieliem spēkiem devās uz priekšu un centās atspēlēties - vienus vārtus izdevās atgūt 66.minūtē, izceļoties uz maiņu nākušajam Raimondam Krollim. Šis futbolists otrajā puslaikā demonstrēja ļoti aktīvu sniegumu, vairākkārt nonākot labās vārtu gūšanas situācijās, bet cīņas turpinājumā mājinieki pamanījās trāpīt gan pa vārtu stabu, gan pa pārliktni.

Cīņas izskaņā rezultāts gan vairs nemainījās, valmieriešiem gūstot pārliecinošu uzvaru ar 4:1.

"Metta" sezonu sāka ar pieciem zaudējumiem pēc kārtas, bet pēdējās divās spēlēs bija izcīnījusi uzvaras pār Jūrmalas "Spartaku" (3:0) un "Jelgavu (2:1). Pēdējos divos mačos ar trim gūtiem vārtiem izcēlās Dienvidāfrikas Republikas futbolists Kgotso Masangane, kurš sestdien gan palika bešā.

Tikmēr Valmieras futbolisti sezonu sāka ar divām uzvarām pēc kārtas, bet nākamajos sešos mačos bijuši tikai divi panākumi. Tiesa, tas netraucē stabili būt labāko komandu pieciniekā.

Vēl sestdien "Jelgava" savā laukumā uzņem "Daugavpili".

Šīs kārtas noslēgumā svētdien čempione "Riga" viesosies pie Jūrmalas "Spartaka", bet Kurzemes derbijā "Ventspils" uzņems "Liepāju". Devīto kārtu izlaiž turnīra līdere RFS, kas jau noslēgusi pirmo apli.

Ar astoņās spēlēs gūtu 21 punktu virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 15 punktiem septiņās cīņās seko "Riga", bet trešā ar 14 punktiem astoņās cīņās ir "Valmiera Glass"/ViA.

Ceturto vietu ar 11 punktiem septiņās spēlēs ieņem "Ventspils", kamēr desmit punktus iekrājusi "Daugavpils", sestajā vietā ar septiņiem punktiem ir "Jelgava", kam ar sešiem punktiem seko "Liepāja", "Spartaks" un "Metta".

Šosezon virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu