Visā Baltijā izsludināta augsta ugunsbīstamība (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Brīdinājums par ugunsbīstamību Igaunijā paaugstināts no dzeltenās uz oranžo krāsu, paziņojusi Igaunijas Vides aģentūra.

Teju visā valsts teritorijā ugunsbīstamība sasniegusi piekto - visaugstāko - klasi. Pats augstākais degamības rādītājs reģistrēts Valgā, Latvijas pierobežā.

Tiesa, Igaunijas meteorologi ugunsbīstamības aprēķināšanai izmanto citu metodi nekā Latvijā un ņem vērā arī pērnās zāles aizdegšanās risku. 

Savukārt Latvijā ugunsbīstamība tiek noteikta tikai mežos, neņemot vērā kūlas ugunsgrēku un cita veida ugunsgrēku risku.

Oranžās krāsas brīdinājums ugunsbīstamības dēļ spēkā arī daļā Norvēģijas. Citviet Baltijas jūras reģionā, tai skaitā visā Latvijā un Lietuvā, sinoptiķi izsludinājuši dzelteno brīdinājumu.

Lietuvā izsludināts ceturtais no pieciem meža ugunsbīstamības līmeņiem un cilvēki aicināti nekurināt ugunskurus mežos. Pēc Lietuvas Valsts virsmežniecības datiem šogad ugunsgrēki mežos izcēlušies trīsreiz biežāk nekā pagājušajā gadā un tajos izdegusi 15 reizes lielāka platība nekā attiecīgajā laika posmā pērn.

Sausā un siltā laika ietekmē augsts ugunsgrēku risks ir arī citviet Eiropā.

Jau ziņots, ka Polijas mežos kopš gada sākuma izcēlušies aptuveni 3000 ugunsgrēku, kas ir divreiz vairāk nekā tajā pašā laika posmā pērn.

Savukārt Vācijas meteorologi brīdināja, ka šīs nedēļas lietus maz līdzēs izkaltušajiem laukiem un mežiem, raisot bažas par pagājušā gada sausuma un nopietno savvaļas ugunsgrēku atkārtošanos.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu