Ostapenko piedzīvo zaudējumu Štutgartes turnīra dubultspēļu pusfinālā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sestdien cieta zaudējumu Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīra dubultspēļu pusfinālā.

Pusfināla cīņā Ostapenko kopā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski ar rezultātu 6-4, 2-6, 9:11 piekāpās vācietēm Monai Bartelai un Annai-Leinai Frīdsmanei.

Pirmajā setā Ostapenko/Dabrovski duetam neizdevās nosargāt viena breika pārsvaru, tomēr seta izskaņā tas tika atgūts, noslēgumā gūstot uzvaru ar 6-4. Savukārt otrajā setā iniciatīva jau pārgāja Vācijas tenisistu pusē, kuras divas reizes lauza pretinieču serves un uzvarēja ar 6-2.

Tādējādi šī mača liktenis tika izšķirts supertaibreikā, kura vidū Latvijas un Kanādas pāris ieguva nelielu pārsvaru, tomēr to neizdevās nosargāt - viņas bija priekšā ar 8:6, bet tika zaudēti trīs punkti pēc kārtas, kas vācietēm ļāva iegūt mačbumbu. Lai gan Ostapenko/Dabrovski to atspēlēja, pēc tam vācietes tomēr noveda maču līdz galam.

Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko tika pie 185 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Latvijas un Kanādas duets pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 6-1, 6-2 sagrāva nīderlandieti Demi Šūrsu un vācieti Annu Lēnu Grēnefeldi, kuras bija izliktas ar otro numuru, bet otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā viņas ar 2-6, 7-5, 11:9 uzvarēja polieti Alicju Rosoļsku un šveicieti Belindu Benčiču.

Dabrovski dubultspēļu reitingā ir augstajā 15.vietā, bet pērn bija pat septītā.

Tikmēr Ostapenko dubultspēlēs ir ranga 52.vietā. Viņas kontā šajā tenisa disciplīnā ir trīs WTA tituli, turklāt otrais no tiem 2017.gadā tika gūts tieši Štutgartē.

Vienspēlēs Ostapenko otrdien Latvijas tenisa zvaigžņu duelī Štutgartes turnīra pirmajā kārtā atzina Anastasijas Sevastovas pārākumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu