"Spurs" izšķirošajā spēlē zaudē "Nuggets"; Bertānam noslēdzas NBA sezona

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns (centrā)
Dāvis Bertāns (centrā) Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien nedevās laukumā, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda cieta zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā, septītajā, spēlē, tādējādi noslēdzot sezonu.

"Spurs" viesos ar rezultātu 86:90 (13:23, 21:24, 27:25, 25:18) piekāpās Denveras "Nuggets" komandai, sērijā līdz četrām uzvarām zaudējot ar 3-4.

"Nuggets" Rietumu konferences pusfinālā tiksies ar Portlendas "Trail Blazers" komandu.

"Spurs" komandā 21 punktu guva Rūdijs Gejs, pa 19 punktiem bija Demaram Derouzenam un Braienam Forbsam, bet ar 16 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām atzīmējās Lamarkuss Oldridžs.

Uzvarētājiem ar 21 punktu, 15 bumbām zem groziem un desmit rezultatīvām piespēlēm izcēlās Nikola Jokičs, bet 23 punkti bija Džamalam Marejam.

"Nuggets" spēli iesāka ar izrāvienu 17:4 un vadībā bija visu turpmāko mača gaitu. Viesi gan spēles beigās parūpējās par intrigu, jo nepilnu minūti pirms pamatlaika beigām Forbss pēc ātra pretuzbrukuma panāca vairs tikai divu punktu deficītu (86:88).

"Nuggets" nākamajā uzbrukumā precīzs bija Marejs, kurš atjaunoja četru punktu pārsvaru, Denveras komandai vadību nosargājot līdz mača finālsvilpei.

Bertāns šajā sērijā puslīdz ievērojamu laiku laukumā bija piecās spēlēs, kurās vidēji nospēlēja nepilnas 16 minūtes un iemeta vien 3,2 punktus. Regulārajā čempionātā viņš 76 mačos vidēji laukumā pavadītajās 21,5 minūtēs iemeta 8,0 punktus.

"Spurs" regulārajā čempionātā ieņēma septīto vietu Rietumu konferencē, kur "Nuggets" bija otrā. Bertānam šis bija trešais NBA izslēgšanas turnīrs karjerā.

Pērn otro gadu pēc kārtas par NBA čempioniem kļuva Goldensteitas "Warriors", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica Klīvlendas "Cavaliers".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu