Lemajičs kaldina "Riga" uzvaru pret "Spartaku"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Darko Lemajičs
Darko Lemajičs Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Pērnā gada Latvijas čempione "Riga" svētdien "Optibet" futbola virslīgas mačā viesos ar rezultātu 4:0 (3:0) sagrāva Jūrmalas "Spartaku".

Rīdziniekiem divus vārtus guva serbu uzbrucējs Darko Lemajičs.

Latvijas čempioni pirmos vārtus guva 21.minūtē, kad pēc pērn "Spartakā" spēlējušā Alekseja Višņakova piespēles uz tālo vārtu stabu Lemajičs lēcienā ar galvu ievirzīja bumbu vārtos. Pirmā puslaika beigās viesi guva vēl divus vārtus un uz ģērbtuvi devās ar ievērojamu pārsvaru.

Vispirms puslaika priekšpēdējā minūtē "Riga" izspēlēja līdz tukšiem vārtiem, kas Minori Sato ļāva dubultot galvaspilsētas komandas pārsvaru. Savukārt puslaika kompensācijas laikā jau 3:0 panāca Višņakovs.

Otrajā puslaikā jūrmalniekiem neizdevās bīstami apdraudēt "Riga" vārtus, un 72.minūtē jau 4:0 panāca Lemajičs. Vispirms vārtu pārliktni norībināja Oļegs Laizāns, bumbai nonākot Lemajiča rīcībā - serbs bija nekļūdīgs un trieca bumbu mērķī.

Pamatlaika priekšpēdējā minūtē pēc Barija Ali otrās dzeltenās kartītes mājinieki nonāca mazākumā, bet "Riga" komandai bija pārāk maz laika, lai izmantotu viena vīra pārspēku.

"Riga" komandā notikusi treneru maiņa, jo nupat tika atbrīvots baltkrievu speciālists Oļegs Kubarevs, kura vietā vismaz uz laiku stājies Mihails Koņevs.

Rīdzinieki pēdējos piecos mačos guvuši četras uzvaras, divas no tām izcīnot ar Koņevu pie stūres. Tas virslīgas kopvērtējumā ļauj ieņemt otro vietu, kamēr "Spartaks" tikpat ilgā laika posmā piedzīvojis četras neveiksmes, atrodoties virslīgas tabulas lejasdaļā.

Vēlāk "Optibet" Latvijas futbola virslīgas turnīrā tiks aizvadīts 86.Kurzemes derbijs - "Ventspils" uzņem "Liepāju". Abu komandu duelis Ventspils Olimpiskajā centrā sāksies plkst.17.10, un to tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Šī virslīgas kārta iesākās sestdien, kad "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" izbraukumā ar 4:1 uzvarēja "Metta" futbolistus, bet "Jelgava" savu skatītāju priekšā ar 1:0 apspēlēja "Daugavpili". Devīto kārtu izlaiž turnīra līdere RFS, kas jau noslēgusi pirmo apli.

Ar astoņās spēlēs gūtu 21 punktu virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 18 punktiem seko "Riga", bet trešā ar 14 punktiem astoņos mačos ir "Valmiera Glass"/ViA.

Ceturto vietu ar 11 punktiem septiņās spēlēs ieņem "Ventspils", kamēr desmit punktus iekrājušas "Jelgava" un "Daugavpils", bet pirmajam sešiniekam ar sešiem punktiem seko "Liepāja", "Spartaks" un "Metta".

Šosezon virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu