"Pepsi" iesūdzējusi tiesā četrus zemniekus par īpašas kartupeļu šķirnes audzēšanu (1)

Apollo.lv
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Pārtikas korporācija "Pepsi" iesūdzējusi tiesā četrus Indijas zemniekus par firmas patentētas kartupeļu šķirnes audzēšanu. Uzņēmums no katra lauksaimnieka vēlas piedzīt 10 miljonus rūpiju, vēsta portāls "Sky News".

Uzņēmums apgalvo, ka apsūdzēto saimniecībās audzēti FC5 šķirnes kartupeļi, kuri tiekot ekskluzīvi izmantoti tikai "Lays" čipšu ražošanai.

Uzņēmums pašlaik izplata kartupeļu škirnes sēklas tikai saviem sadarbības partneriem - lauksaimniecībām, kas ražu pārdod atpakaļ par fiksētu cenu. 

Pepsi apgalvo, ka zemnieki izmantojuši viņu patentēto šķirni savam labumam.

Viens no apsūdzētajiem portālam "Sky News" gan apgalvojis, ka "kartupeļus stāda no vecās ražas pārpalikumiem jau ilgus gadus un pagaidām nekad nav saskāries ar kādām pretenzijām".

Lauksaimnieks gan nav minējis, kā tieši ieguvis sākotnējās sēklas.

"Pepsi" pirmo čipšu fabriku Indijā atvēra 1989. gadā. Dotā šķirne ir ar mazāku mitruma saturu, kas nepieciešams kraukšķīgās uzkodas pagatavošanai.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu