Saeimas komisija pieprasa RD informāciju par visu institūciju un uzņēmumu konsultāciju sniedzējiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes ēka.
Rīgas domes ēka. Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija pieprasījusi Rīgas domei līdz 30. aprīlim iesniegt informāciju par visu tās institūciju un uzņēmumu konsultāciju sniedzējiem, informēja parlamenta Preses dienests.

Komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens (KPV LV) norāda, ka līdz 30. aprīlim aptuveni 340 Rīgas domes institūcijām un pašvaldības uzņēmumiem Saeimas komisijai jāiesniedz informācija par piesaistītajiem konsultantiem un konsultāciju uzņēmumiem pēdējo trīs gadu laikā.

Iepriekš Publisko izdevumu komisijas deputāti iepazinušies ar auditorkompānijas "Ernst&Young" ziņojumu par SIA "Rīgas satiksme" darbību. Ģirģens pauž gandarījumu par Valsts policijas un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajām pārbaudēm Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" konsultantu lietā par, iespējams, fiktīvu nodarbinātību.

Saistībā ar, iespējams, fiktīvu nodarbinātību pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme" Publisko izdevumu komisijas vadītājs aicinājis arī Valsts ieņēmumu dienestu veikt nodokļu pārbaudes šo konsultāciju sniedzēju uzņēmumos. Savukārt dienesta atbildi, ka šādas pārbaudes tiks veiktas ierastajā kārtībā, neņemot vērā komisijas norādes par situācijas nopietnību, Girģens uzskata par nepieņemamu.

Jau ziņots, ka izvērtējot auditorkompānijas "Ernst&Young" sagatavoto "Rīgas satiksmes" biznesa pārbaudes ziņojumu, KNAB konstatējis, ka tajā ietvertā informācija liecina par iespējamu amatpersonu izdarītu krāpšanu, jo ar dažādiem konsultantiem noslēgtie uzņēmuma līgumi, iespējams, esot fiktīvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu