Puvciemā varmāka sit un draud nogalināt savu sievu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija/Facebook

Piektdienas, 26. aprīļa, naktī Purvciemā kādā dzīvoklī aizturēts vīrietis, kurš alkohola reibumā uzbruka savai sievai un viņas dēlam, vēsta Valsts policijas "Facebook" kontā publicētā informācija.

Piektdienas naktī, Purvciemā, kādā dzīvoklī norisinājās konflikts.

1988. gadā dzimis vīrietis bija atgriezies savā dzīvesvietā alkohola reibuma stāvoklī un savai sievai pieprasījis naudu. Konflikta cēlonis esot bijis tas, ka sieviete attiecās dot viņam naudu. Par to sāka dzīvesbiedri virtuvē sist.

Konfliktu centās izšķirt sievietes 17 gadus vecais dēls, kurš nostājās abiem pa vidu, kas vēl vairāk saniknoja varmāku, un vīrietis sāka puisi žņaugt.

Jaunietim izdevās izbēgt pa pirmā stāva logu. Uz ielas viņš sāka saukt pēc palīdzības. Saucienus pēc palīdzības izdzirdēja kaimiņš un garāmgājēji, kuri izsauca policiju un steidzās palīdzēt sievietei. 

Atsaucīgie iedzīvotāji klauvēja pa virtuves logu, kad varmāka attaisīja logu sieviete izmuka mājas kāpņu telpā.

Pamanot aizbēgušo sievu, varmāka paķēra nazi un metās  pakaļ, draudot viņu nogalināt.

Kāpņu telpā iznākušajam kaimiņam ar cietušo sievieti izdevās izkļūt no kāpņu telpas, un, lai varmāka nevarētu aizbēgt projām, aculiecinieki turējuši kāpņu telpas ārdurvis. Pēc laika varmāka devās atpakaļ uz dzīvokli, kur ieslēdzies. 

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona policisti un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes patruļpolicisti, kuri iekļuva dzīvoklī, vīrieti aizturēja un nogādāja Rīgas Teikas iecirknī.

Tobrīd viņš atradās 1,5 promiļu stiprā alkohola reibumā. 

Jaunietis tika nogādāts ārstniecības iestādē, taču sievietei hospitalizācija nebija nepieciešama. 

Kā vēsta VP publicētā aizturētais jau iepriekš sodīts par noziedzīgiem nodarījumiem, kas vērsti pret personu dzīvību un veselību. Tāpat vīrietis nonācis policijas redzeslokā par laupīšanu un sadzīves konfliktu. Tiesa gan, iepriekš nav saņemta informācija par vardarbīgiem konfliktiem šajā ģimenē. 

Saistībā ar gadījumu Purvciemā pret vīrieti uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 15. panta ceturtajā daļā, 116. pantā (par slepkavības mēģinājumu) un Krimināllikuma 174. panta pirmajā daļā (par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar nepilngadīgo, ja ar to nepilngadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs) nodarīto noziedzīgo nodarījumu sastāva pazīmēm. 

Tiesa aizdomās turētajam vīrietim piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu. 

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri nepalika vienaldzīgi un ne vien izsauca policiju, bet, pat riskējot ar savu veselību un dzīvību, paši iesaistījās konflikta risināšanā. 

Personas, kuras cieš no vardarbības ģimenē, tiek aicinātas neklusēt, bet nekavējoties ziņot par šādiem gadījumiem policijā. Tiesiskais regulējums paredz tiesības policijai, izbraucot uz izsaukumu, uz cietušā rakstveida iesnieguma pamata nekavējoties pieņemt lēmumu par nošķiršanu – uzlikt par pienākumu varmākam pamest mājokli, kā arī aizliegt varmākam tuvoties mājoklim un sazināties ar cietušo. Tas ir līdzeklis tūlītēju draudu novēršanai. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu