VSAC darbinieki saņēmuši algas paaugstinājumu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts sociālās aprūpes centru (VSAC) darbinieki saņēmuši solīto atalgojuma palielinājumu un ir gandarīti, ka pēc daudziem gariem un smagiem gadiem beidzot saņemts viņu darba novērtējums, stāsts VSAC "Rīga" direktore Elvīra Kisele.

Elvīra Kisele norādīja, ka algas pielikums vērtējams gan kā finansiāls atbalsts, gan morāls gandarījums.

"Lai pieņemtu lēmumu savu darba dzīvi saistīt ar VSAC, ir jābūt īpaši motivētam cilvēkam. Te ikdienā kopjami un aprūpējami tie cilvēki, kuri saviem spēkiem netiek galā ar dzīvi. Tas ir daudzējādā ziņā ļoti smags darbs," sacīja Kisele.

Pēc viņas teiktā, darbinieku trūkums VSAC iestādēs bija pastāvīgs un vispirms tas saistīts ar niecīgo atalgojumu.

Līdz šim lielākā daļa sociālo darbinieki VSAC saņēma nedaudz virs 400 eiro mēnesī, tomēr darbs bija jāveic gan naktīs, gan brīvdienās.

Kisele uzsvēra, ka to nevarēja saukt ne par cilvēka cienīgu iztiku, ne konkurētspējīgu atalgojumu. 

VSAC "Rīga" direktore sacīja, ka no šī gada aprīļa, saņemot atalgojuma palielinājumu par 30%, atrisinās virkne problēmu.

"Iespēja piesaistīt ne vien darbiniekus vispār, bet augsti kvalificētus speciālistus, neapšaubāmi cels sociālās rehabilitācijas pakalpojuma kvalitāti. To nedrīkst pienācīgi nenovērtēt. Ja kaut neliela Latvijas iedzīvotāju daļa sāk smaidīt, tā ir laba zīme, kas vieš cerību un optimismu, raugoties nākotnē," norādīja Kisele.

Kā ziņots, no šī gada 1. aprīļa VSAC darbinieku atalgojumam tiks piešķirti papildu 4,8 miljoni eiro, kas ļaus palielināt darba algas par vidēji 145 eiro mēnesī. Atalgojuma pieaugums paredzēts 2019. gada valsts budžetā, kas pirmajā lasījumā pieņemts Saeimā.

Algu pielikumi ar šī gada 1. aprīli paredzēti ikvienam VSAC darbiniekam, izņemot veselības aprūpes darbiniekiem, kuriem darba samaksa tika paaugstināta jau ar 2018.gadu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu