Foto: Dejas balvas pasniegšanas ceremonija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Dejas balvas pasniegšanas ceremonija
Foto: Dejas balvas pasniegšanas ceremonija Foto: Jānis Škapars/TVNET

Dejas balva klasiskā notikuma kategorijā piešķirta horeogrāfa Aivara Leimaņa iestudējumam "Antonija #Silmači", savukārt par labāko aizvadītā gada laikmetīgās dejas izrādi atzīta Rūtas Pūces un Annas Novikovas "Divotne", informē Dejas balvas sabiedrisko attiecību speciāliste Daina Tabūna.

Par aizvadītā gada pārsteigumu dejas mākslā žūrija izvēlējusies deju lieluzvedumu "Abas malas", kuru veidojuši horeogrāfi Dace Adviljone, Liene Grava, Raimonds Martinovs un Gints Baumanis. Iestudējumu producējuši Latvijas Nacionālais kultūras centrs un Daiga Livčāne.

Kategorijā "Skatuviskās tautas dejas uzvedums vai notikums" par labāko atzīts deju lieluzvedums "Vēstījums rakstos", kuru veidojuši horeogrāfi Agris Daņiļevičs, Dagmāra Bārbale un Gints Baumanis, bet producējis SIA "Premium Art". Bārbale balvu saņēma arī kā labākā skatuviskās tautas dejas horeogrāfe.

Par labāko pagājušā gada klasiskās dejas horeogrāfi atzīta Milana Komarova, kura festivālā "LNSO vasarnīca" iestudēja baletu "Karmena", kā arī veidoja vairākas baleta miniatūras. Savukārt kategorijā "Laikmetīgās dejas horeogrāfe" balva piešķirta Agatei Bankavai par izrādēm "Slikta", "Memor" un "Future Freak".

Mūsdienu dejas uzveduma balva piešķirta izrādes "Gorodki" horeogrāfiem Annikai Andersonei, Sintijai Siliņai, Modrim Opeltam, kā arī tās producentiem - deju studijai "Benefice". Savukārt kategorijā "Mūsdienu dejas horeogrāfs" balva pasniegta Guntim Spridzānam par operu "Karmena".

Balvas par labākajiem klasisko deju lomu atveidojumiem piešķirtas Jūlijai Brauerei un Kārlim Cīrulim. Abi dejotāji pagājušajā gadā kāpuši uz skatuves tādos deju iestudējumos kā "Trīs musketieri", "Bajadēra", "Dons Žuans", "Gulbju ezers", u.c.

Novikova par savu sniegumu izrādē "Divotne", "Slikta" un "Visas manas vājības ir tavas lūpas" saņēmusi balvu arī kategorijā "Laikmetīgās dejas dejotāja".

Savukārt balva par Ieguldījumu dejas mākslā tika pasniegta Olgai Žitluhinai, kura pagājušajā gadā veikusi māksliniecisko, pedagoģisko un organizatorisko darbību Latvijā un starptautiskā līmenī.

Katras kategorijas laureāts kopā ar Gintas Grūbes veidotu skulptūru un piespraudi saņems arī naudas balvu 1000 eiro apmērā, savukārt balvas par mūža ieguldījumu laureātam, vairākkārtējam deju svētku virsvadītājam Uldim Šteinam piešķirta naudas balva 1500 eiro apmērā.

Foto: Dejas balvas pasniegšanas ceremonija

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu