Gobzems sociālājā tīklā atklāj, ka nav saņēmis pielaidi valsts noslēpumam (22)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts un bijušais advokāts Aldis Gobzems.
Saeimas deputāts un bijušais advokāts Aldis Gobzems. Foto: Evija Trifanova/LETA

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) Saeimas deputātam Aldim Gobzemam atteicis piešķirt pielaidi valsts noslēpumam, vēsta sociālajā tīklā "Facebook" pats deputāts.

Kā jau ziņots SAB nekad oficiāli publiski neatklāj precīzus iemeslus, kāpēc personām pielaide tiek atteikta.

Pats deputāts apgalvo, ka pielaide atteikta, jo viņš "Facebook" publicējis zemesgrāmatu izdruku par premjerministra Krišjāņa Kariņa ģimenes darījumiem ar kino "Pionieris" un Kipras ofšoriem.

Tāpat deputāts apgalvo, ka pielaide atteikta, jo viņš "Facebook" ievietojis ziņu, ka advokāta Romualda Vonsoviča birojā iegājis portāla "Delfi" redaktors Ingus Bērziņš.

"Neesmu bijis likumpaklausīgs un esmu cīnījies par savām tiesībām, pieprasot Valsts ieņēmumu dienestam sniegt precizējumu, kas no manis tieši ir ticis prasīts," kā trešo iemeslu pielaides nepiešķiršanai minējis deputāts.

Politiķis arī šodien sola publiski atklāt informāciju par to, "vai varētu būt tā, ka kāds specdienesta vadītājs ārpus savas dzīvesvietas redzēts smagā alkohola reibumā".

Gobzems jau pagājušajā nedēļā paziņoja ka viņam neesot ilūziju par pozitīvu SAB lēmumu, tāpēc šo lēmumu viņš gatavojas pārsūdzēt. Likums paredz, ka persona šādu lēmumu var apstrīdēt ģenerālprokuroram 14 dienu laikā no tā paziņošanas dienas.

Savukārt ģenerālprokurora lēmumu 14 dienu laikā no tā paziņošanas dienas persona var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā. Lēmuma apstrīdēšana un pārsūdzēšana neaptur tā darbību.

Gobzems aprīlī bijis uzaicināts uz interviju SAB saistībā ar jautājumu par pielaides piešķiršanu valsts noslēpumam, sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis politiķis.

Deputāts iepriekš pretendējis uz valdības vadītāja amatu, un valdības veidošanas procesā vairāki politiķi apšaubīja, vai Gobzems spēs saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu