Latvija atbalsta ASV klātbūtnes stiprināšanu Polijā reģiona drošības veicināšanai (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Latvija atbalsta ASV klātbūtnes stiprināšanu Polijā, kas tādējādi stiprinātu gan reģiona, gan NATO kolektīvo drošību, norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā informē Ārlietu ministrija, Rinkēvičs to pauda otrdien, 30.aprīlī, darba vizītē Polijas galvaspilsētā Varšavā tikšanās laikā ar Polijas ārlietu ministru Jaceku Čaputoviču un Polijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Eiropas Savienības (ES) jautājumos Konrādu Šimanski.

Runājot par drošības politikas jautājumiem, Rinkēvičs pauda pārliecību par nepieciešamību nodrošināt, lai turpinātos mērķtiecīgs sabiedroto darbs, īstenojot NATO Varšavas un Briseles samitā pieņemtos lēmumus.

Ministrs arī izteica Latvijas gatavību stiprināt sadarbību starptautiskos formātos hibrīdā apdraudējuma jautājumos, jo līdzās nacionālajiem soļiem ļoti būtiska ir arī ES un NATO sadarbība, kas ietver informācijas apmaiņu, koordinētas mācības un citus pasākumus.

Tikšanās laikā ministri pārrunāja abu valstu divpusējo attiecību un reģionālās sadarbības jautājumus, sadarbību starptautiskajās organizācijās, situāciju reģionā, kā arī drošības politikas un ES aktuālos jautājumus.

Rinkēvičs apsveica Poliju ar gaidāmo Konstitūcijas dienu, ko Polijā atzīmēs 3. maijā un 15. gadadienu kopš Latvija un Polija pievienojās ES.

"Latvija un Polija ir cieši reģionālie partneri un stratēģiskie partneri drošības jomā. Tāpat notiek aktīvs politiskais dialogs un sadarbība drošībā, ekonomikā un kultūrā," tikšanās sākumā sacīja Rinkēvičs.

Puses pārrunāja abu valstu ekonomiskās attiecības, jo Polija ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas ārējās tirdzniecības partneriem un abu valstu starpā pastāv stabilas ekonomiskās attiecības.

"Mēs saredzam iespēju paplašināt ekonomisko sadarbību, īpaši informācijas tehnoloģijas nozarē, kas ir viena no ātrāk augošajām nozarēm Latvijā. Priecājamies, ka tūrisma nozarē attiecībās ar Poliju ir pozitīva tendence," akcentēja Latvijas ārlietu ministrs.

Attiecībā uz projekta "Rail Baltica" ieviešanas gaitu, Rinkēvičs pauda pārliecību, ka visām iesaistītajām pusēm jāturpina cieša sadarbība projekta īstenošanā un ir jāturpina projekta cieša koordinācija ar ES institūcijām.

Rinkēvičs ielūdza Polijas kolēģi apmeklēt Latvijas prezidentūras Baltijas jūras valstu padomē noslēguma pasākumu, kas Latvijā notiks 3. jūnijā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu