Indijā maoistu nemiernieku uzbrukumā nogalināti 16 policisti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maoistu nemiernieki. Ilustratīvs attēls
Maoistu nemiernieki. Ilustratīvs attēls Foto: NAZEER AL-KHATIB / AFP

Trešdien, 1. maijā, Indijas rietumos maoistu nemiernieku sarīkotā bumbas sprādzienā nogalināti 16 policisti, pavēstīja likumsargu amatpersonas.

Indijā patlaban notiek vēlēšanas, un maoistu nemiernieki, kas ir aktīvi vairākos štatos, bieži uzbrukumus mēdz rīkot tieši vēlēšanu laikā.

Nemiernieki Mahārāštras štata mežu apvidū detonējuši mīnu, kad tai līdzās bijis autofurgons ar policistiem, pavēstīja policijas pārstāvis Šarads Šelars.

Tā varētu būt nemiernieku atmaksa drošības spēkiem, kas aprīlī šajā reģionā divās kaujās nogalinājuši 37 kaujiniekus, pieļāva likumsargu amatpersona.

Uzbrukums ir nemiernieku izmisuma izpausme, jo varasiestādēm aizvadītajā mēnesī izdevies šajā reģionā sarīkot nacionālās vēlēšanas mierīgā gaisotnē, norādīja Mahārāštras štata ministrs S. Mungantva.

Nemiernieki aicināja iedzīvotājus vēlēšanas boikotēt.

Indijas maoistu nemiernieki, kas atbilstoši pašu apgalvotajam iedvesmojušies no Ķīnas komunistu līdera Mao Dzeduna, jau vairāk nekā četras desmitgades izvērsuši cīņu pret Indijas valdību, pieprasot zemi un darbu zemes nomniekiem un trūcīgajiem.

Nemiernieku rindās ir tūkstošiem kaujinieku, un savas aktivitātes tie īsteno vairākos Indijas reģionos.

Maoistu kaujinieki uzbrūk karavīriem, policistiem, valdības amatpersonām un tiek uzskatīti par nopietnāko Indijas iekšējās drošības draudu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu