"Hurricanes" nonāk uzvaras attālumā no Stenlija kausa pusfināla

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karolīnas "Hurricanes" hokejsiti
Karolīnas "Hurricanes" hokejsiti Foto: Reuters/ScanPix

 Karolīnas "Hurricanes" komanda trešdien nonāca vairs tikai vienas uzvaras attālumā no Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pusfināla jeb Austrumu konferences fināla.

"Hurricanes" trešdien Austrumu konferences pusfināla trešajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 5:2 (1:1, 1:1, 3:0) uzvarēja Ņujorkas "Islanders", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-0.

Uzvaru nesošos vārtus trešajā periodā iemeta Džastins Viljamss, 51.minūtē panākot 3:2. Atlikušās divas ripas mājinieki "Islanders" vārtos sameta pēdējā minūtē, kad pretinieku "cietoksnis" bija jau tukšs.

Līdz ar to "Hurricanes" jau piektdien savā laukumā var noslēgt šo sēriju un sasniegt Stenlija kausa pusfinālu.

"Esam vadībā ar 3-0. Visi runā, ka tieši to pēdējo uzvaru izcīnīt ir visgrūtāk. Tā arī ir, jo pretiniekiem tajā brīdī vairs nav, kur atkāpties," pēc trešdienas spēles teica Viljamss. "Negribam vairs doties atpakaļ uz Ņujorku. Centīsimies izdarīt visu, lai sērijā triumfētu jau piektdien."

Savainojumu tikmēr guvis "Hurricanes" vārtsargs Petrs Mrāzeks, bet viņa vietu trešdien ieņēma Kērtiss Makelhinijs, kurš atvairīja 28 metienus. Viņš 35 gadu vecumā kļuvis par visu laiku vecāko vārtsargu, kurš pirmo reizi karjerā uzsācis kādu Stenlija kausa spēli.

Otrā Austrumu konferences pusfināla sērijā Kolumbusas "Blue Jackets" ar 2-1 atrodas vadībā pret Bostonas "Bruins".

Tikmēr Rietumu konferences pusfinālā Dalasas "Stars" savā laukumā ar 4:2 (2:1, 2:0, 0:1) pārspēja Sentluisas "Blues", sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 2-2.

Uzvarētāju rindās teicamu maču aizvadīja vārtsargs Bens Bišops, kurš atvairīja 27 metienus, kamēr pa divām rezultatīvām piespēlēm veica Tailers Segins, Aleksandrs Radulovs un Matss Dzukarello.

Sērijas piektā spēle notiks piektdien Sentluisā. Pirms tam "Blues" komanda Stenlija kausa izcīņā izbraukumā bija guvusi četras uzvaras pēc kārtas.

Otrā Rietumu konferences pusfināla sērijā Sanhosē "Sharks" ar 2-1 atrodas vadībā pret Kolorādo "Avalanche".

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni. Šīs abas komandas jau izstājušās no šīs sezonas Stenlija kausa izcīņas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu