Zelts, narkotikas un luksusa klases auto. Policija aizturējusi organizētu cilvēku grupu (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) darbinieki aprīlī aizturējuši septiņu cilvēku organizētu narkotisko vielu izplatīšanas grupu, no kuras izņemti vairāk nekā desmit kilogrami ar īpaši bīstamo narkotisko vielu karfentanilu, informē VP.

Policijā skaidroja, ka atsavināti desmit kilogramu zeltlietu, ievērojams daudzums naudas, luksusa klases automašīna un motocikls. Visas šīs lietas, visticamāk, iegūtas, tirgojot narkotikas.

Tāpat ir arestēti 15 īpašumi - septiņas privātmājas ar zemi, viens zemes īpašums, piecas luksusa klases automašīnas, tostarp divas automašīnas "Bentley", "Mercedes Benz" S klases automobilis, "BMW 535", "BMW X6" un motocikls. Arestēts arī viens uzņēmums.

Arestētās mantas kopējā vērtība ir ap 1,36 miljoniem eiro.

» "Ar teju kilogramu kokaīna..." Nelegālā biznesa aizkulises- patiess stāsts 

Foto: Valsts policija saistībā ar narkotiku apriti aizturējusi organizētu grupu

VP norādīja, ka šī gada 4. aprīlī tika īstenota vērienīga aizturēšanas operācija. Tās laikā tika piesaistīta arī VP pretterorisma vienība "Omega", citi Rīgas reģiona pārvaldes biroji, Speciālo uzdevumu bataljona, Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja un ceļu policijas amatpersonas, kā arī Valsts robežsardzes specvienības "Sigma" darbinieki, Valsts ieņēmuma dienesta kinologi un Rīgas pašvaldības policija. Īsā laika posmā tika aizturētas visas septiņas aizdomās turētās personas - 1965., 1956., 1993., 1987. un 1993 gadā dzimuši vīrieši un 1971. un 2000. gadā dzimušas sievietes.

Policijā piebilda, ka divi vīrieši, kuri organizēja narkotisko vielu izplatīšanu, bija sodīti ievērojamu laiku iepriekš, taču par cita veida noziegumiem. Savukārt sieviete, kura arī organizējusi narkotiku izplatīšanu, iepriekš nav sodīta.

Šīs personas, visticamāk, narkotisko vielu realizācijai izmantoja konspirāciju un bija ļoti uzmanīgas un piesardzīgas. Toties divi līdzdalībnieki iepriekš vairākas reizes sodīti saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Daļa no narkotikām tika izņemtas taksometrā, ar ko bija pārvietojies aizdomās turētais vīrietis. Proti, braucot no narkotiku uzglabāšanas vietas, viņš aizturēšanas laikā transportlīdzeklī bija nosviedis 211,677 gramus karfentanila, ko policija kratīšanas laikā konstatēja un atsavināja.

Taču vēl vairāk narkotisko vielu tika konstatētas, veicot kratīšanu 1965. gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā Stopiņu novadā. Kopumā šīs kratīšanas laikā tika izņemti apmēram septiņi kilogrami karfentanila un 250 grami medikamenta "Dimidrols". Izņemta arī luksusa klases automašīna "Bentley Mulsanne" un motocikls "Honda VTX1800".

Savukārt, veicot kratīšanu 1971. gadā dzimušās aizturētās sievietes dzīvesvietā Babītes novadā, tika izņemts 1,795 kilogrami karfentanila un metadona sajaukuma. Bet sievietes transportlīdzeklī "Mercedes-Benz" tika izņemti apmēram 500 gramu karfentanila un atsavināta viņas automašīna.

Turpinot veikt kratīšanas, pie visiem aizturētajiem kopumā tika izņemti apmēram desmit kilogrami zelta izstrādājumu, 59 846 eiro, 9090 Lielbritānijas mārciņas (10 590 eiro), 72 ASV dolāri (64 eiro) un 560 000 Baltkrievijas rubļu (236 905 eiro), kas arī, visticamāk, iegūti no narkotiku realizēšanas.

Policija noskaidroja, ka personas narkotikas tirgojušas gan Rīgā un Rīgas apkārtnē, gan Kurzemes reģionā, gan arī citās Baltijas valstīs.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas, proti, par narkotisko vielu realizāciju, glabāšanu realizācijas nolūkā lielos apmēros un organizētā grupā, un pēc Krimināllikuma 195.panta trešās daļas jeb par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu lielā apmērā.

Pieciem aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējiem diviem - ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Policijā atzīmēja, ka karfentanils ir viens no spēcīgākajiem opioīdiem, un tā lietotāji sevišķi bieži mirst no pārdozēšanas. Viena vienība karfentanila ir 100 reižu spēcīgāka nekā tāda paša vienība fentanila, 5000 reižu spēcīgāka nekā heroīns un 10 000 reižu spēcīgāka nekā morfijs.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu