LBS izsludina konkursu uz Latvijas vīriešu basketbola izlases ģenerālmenedžera amatu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbola izlase.
Latvijas basketbola izlase. Foto: FIBA.com

Latvijas Basketbola savienība (LBS) izsludina konkursu uz vīriešu basketbola valstsvienības ģenerālmenedžera amatu, ziņo LBS.

LBS aicina līdz 16.maijam uz elektroniskā pasta adresi "lbs@lbs.lv" sūtīt CV un motivācijas vēstuli.

Izlases ģenerālmenedžera pienākumi būs: izstrādāt valstsvienības attīstības stratēģiju, kā arī organizēt un vadīt tās īstenošanu; komplektēt valstsvienības personālu - izraudzīties galveno treneri, viņa palīgus, medicīnisko personālu, menedžerus; komplektēt valstsvienības sastāvu - regulāri uzturēt sakarus ar spēlētājiem un viņu pārstāvjiem, būt lietas kursā par aktuālajām problēmām (veselības, sportiskajām) un, nepieciešamības gadījumā, piedalīties to risināšanā; izstrādāt valstsvienības budžetu un kontrolēt tā izpildi; piedalīties valstsvienības mārketinga aktivitāšu koncepcijas izstrādē un vadīt tās īstenošanu; risināt visus organizatoriskos un administratīvos jautājumus, kas skar valstsvienību gan Latvijā, gan starptautiskajā vidē; komunicēt ar masu medijiem par visiem jautājumiem, kas skar valstsvienību.

Valstsvienības ģenerālmenedžerim būs tiesības vienpersoniski pieņemt lēmumus, kas skar valstsvienību. Risinot sportiskos jautājumus, ģenerālmenedžerim būs pienākums konsultēties ar LBS Treneru komisiju, kuras viedoklim ir ieteikuma statuss. Risinot organizatoriskos, mārketinga, finansiālos, publicitātes jautājumus, ģenerālmenedžerim jāsadarbojas ar attiecīgajām LBS struktūrām un LBS ģenerālsekretāru, paturot tiesības pieņemt gala lēmumu. Kompetenču sadalījumu starp ģenerālmenedžeri un valstsvienības galveno treneri (u.c. personālu) nosaka pats ģenerālmenedžeris.

Ģenerālmenedžerim būs pienākums ar LBS valdi saskaņot lēmumus šādos jautājumos: valstsvienības galvenā trenera kandidatūra; valstsvienības budžets; personāliju jautājumus gadījumos, ja LBS valde iepriekš lēmusi par disciplinārām sankcijām pret konkrēto personu. Šajos jautājumos lēmums stājas spēkā pēc tā apstiprināšanas valdē.

LBS valde izvirzīs ģenerālmenedžerim izmērāmus uzdevumus noteiktam laika posmam (sacensību ciklam), pēc kura tiek novērtēts ģenerālmenedžera darbs. Ģenerālmenedžera pienākums būs atbildēt par LBS valdes valstsvienībai izvirzīto uzdevumu izpildi apstiprinātā budžeta ietvaros.

Ar ģenerālmenedžeri tiks slēgts beztermiņa līgums ar pārbaudes laiku. Amats būs pilnas slodzes darba laiks ar bruto atalgojumu 1500 - 3500 eiro mēnesī, atkarībā no pretendenta kvalifikācijas.

Ģenerālmenedžera amatam nepieciešamā kvalifikācija un īpašības ir: izpratne par valstsvienības statusu, potenciālu un mērķiem; profesionālā basketbola pieredze spēlētāja, trenera un/vai menedžera statusā; prasme pastāvīgi pieņemt lēmumus, plānot laiku, sadalīt prioritātes, organizēt padoto darbu; izcilas angļu valodas zināšanas (C1, C2); labas komunikācijas un argumentācijas spējas.

Par priekšrocību tiks uzskatītas: augstākā izglītība; iepriekšēja darba pieredze vadošos amatos un personāla vadībā; zināšanas un pieredze finanšu plānošanā; augsta līmeņa spēlētāja pieredze; spēja piesaistīt finanšu līdzekļus.

Jau ziņots, ka aprīlī par Latvijas sieviešu basketbola izlases ģenerālmenedžeri kļuva ilggadējā valstsvienības spēlētāja Gunta Baško.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu