Bokseris Džošua vēlas stingrākus noteikumus dopinga pārkāpumos pieķertajiem sportistiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua
Entonijs Džošua Foto: Reuters/ScanPix

Britu smagā svara bokseris Entonijs Džošua medijiem paziņojis, ka vēlētos stingrākas sankcijas pret sportistiem, kuri izkrituši dopinga testos saistībā ar neatļauto vielu lietošanu.

Džošuam čempiontitula cīņa sākotnēji bija paredzēta pret amerikāņu bokseri Džaredu Milleru, kura organismā 20.martā nodotajās analīzēs Brīvprātīgā Antidopinga asociācija (VADA) konstatējusi aizliegto vielu esamību, tādējādi liedzot bokserim dalību cīņā.

Par Millera aizstājēju vakar tika pieteikts meksikāņu bokseris Endijs Rioss juniors, kurš uzvarējis 32 no 33 profesionālajā boksā aizvadītajām cīņām.

Džošua neslēpa savu neapmierinātību par cīņu ar dopingu boksa aprindās, pieminot, ka sodiem vajadzētu būt stingrākiem - tādiem, kas sportistam liek aizdomāties, vai neatļauto vielu lietošana ir vajadzīga.

"Es zinu, ja ejot pa ielu, es nesāju nazi vai cita veida ieroci, tad man iespējams draud cietumsods. Ikvienam ir jāsaprot sekas par izdarīto," tiešs izteikumos bija boksa čempions.

"Sešu mēnešu diskvalifikācija - par to es nezināju. Kāpēc tik maz? Šādās situācijās sodam ir jābūt tik lielam, lai pārējie to atcerētos, sakot - Millers toreiz dabūja kārtīgu sodu," neizpratni par sodu sistēmu pauda Džošua.

Pašlaik 29 gadus vecais Džošua profesionālajā boksā uzvarējis visās 22 cīņās, 21 dueli noslēdzot ar nokautu.

Britu bokseris ringā atgriezīsies pēc astoņu mēnešu pauzes un cīnīsies ar Riosu junioru, kurš lūko kļūt par pirmo meksikāni, kam izdevies izcīnīt smagsvara čempiona godu boksā.

Meksikānis šo cīņu sauc par vēsturisku un cer pārrakstīt boksa vēsturi. "Es gribu būt viens no viņiem - Maiks Taisons, Evanders Holifīlds un pārējās leģendas. Šī ir mana iespēja iekļūt leģendu pulciņā," sacīja bokseris.

"Es aizvedīšu titulu uz Meksiku. Šī cīņa mainīs manu un manas ģimenes nākotni," pārliecināti pauda Rioss juniors.

Abu duelis 1.jūnijā notiks slavenajā "Madison Square Garden" arēnā Ņujorkā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu