Kaimiņš uzskata, ka joprojām ir "KPV LV" frakcijas priekšsēdētāja vietnieks (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) uzskata, ka joprojām ir partijas "KPV LV" frakcijas priekšsēdētāja vietnieks, jo par viņa atbrīvošanu nav nobalsojis frakcijas nolikumā noteiktais nepieciešamais divu trešdaļu klātesošo vairākums.

Politiķis pauda, ka attiecīgais balsojums noticis aizmuguriski, viņam nezinot, ka par to tiks spriests. Kaimiņš skaidroja, ka viņš visu frakciju bija informējis, ka šodien nevarēs ierasties Saeimā.

Par Kaimiņa atbrīvošanu balsojuši septiņi no 11 deputātiem, kas veido aptuveni 64% balsu, bet saskaņā ar Kaimiņa interpretāciju politiķa atbrīvošanai no amata nepieciešamas 2/3 jeb nepilni 67% balsu. Divi deputāti balsojuši pret un divi atturējušies.

Pēc Kaimiņa paustā frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs (KPV LV) jau otro reizi ir iniciējis viņa atbrīvošanu no amata. Viņš izteicās, ka šāds aizmugurisks balsojums liecina, ka Zakatistovam "trūkst drosmes paskatīties un pateikt visu politiķim acīs".

Parlamentārieša vērtējumā arī Zakatistova izteikums, ka partija būtu izšķīdusi, nav patiess.

Kaimiņš arī piebilda, ka joprojām ir vienīgais, kurš no frakcijas ir paudis publiski, ka neatbalstīs Zakatistova izdošanu kriminālvajāšanai. Tas parādot, ka ir lojāli cilvēki un citas domāšanas cilvēki, viņš izteicās.

Ja notiks atkārtots balsojums, tiks iegūts nepieciešamais vairākums viņa atbrīvošanai no amata, pārliecināts Kaimiņš.

Tomēr viņš uzsvēra, ka klātienē vēlas dzirdēt argumentus, kāpēc neder šīm postenim. Deputāts arī nepieciešamības gadījumā gatavs vērsties Saeimas Prezidijā, lai netiktu veiktas izmaiņas attiecībā uz viņa kā frakcijas priekšsēdētāja biedra statusu.

Zakatistovs aģentūrai LETA nekomentēja jautājumu par to, vai ir ievērots frakcijas nolikums. Viņš pauda, ja Kaimiņš šajā lietā cels "lielu jezgu", to varētu skatīt frakcijas sēdē 8.maijā. Zakatistovs arī pauda, ka frakcijas vairākuma viedoklis šajā jautājumā ir skaidrs.

» Kaimiņu atceļ no "KPV LV" frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata

Kā ziņots, par pieņemto lēmumu par Kaimiņa atbrīvošanu no partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata aģentūru LETA informēja Zakatistovs un "KPV LV" deputāts, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens.

Frakcija turpmāk būs nosacīti "trīsdaļīga", izriet no Zakatistova sacītā. Frakcijas "monolīto kodolu" veido 11 deputāti, tajā skaitā deputāte Iveta Benhena-Bēkena (KPV LV), kura līdz ar balsojumu par valsts budžetu uzskatāma par valdību atbalstošu deputāti, norādīja frakcijas vadītājs. Atsevišķu daļu no frakcijas veidojot Kaimiņš, taču kopā visi 12 deputāti atbalsta valdību, skaidroja Zakatistovs. No kopumā 15 frakcijas deputātiem vēl vienu daļu veido trīs opozicionāri.

Politiķis aģentūrai LETA arī apstiprināja, ka 12 no frakcijas deputātiem stingri atbalsta Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadīto valdību, kurā strādā trīs "KPV LV" ministri.

Zakatistovs norādīja, ka atbalstīja Kaimiņa atbrīvošanu no frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata, un ka tas ticis darīts frakcijas darba organizācijas uzlabošanai un informācijas plūsmas standartizēšanai. Vaicāts par konkrētiem piemēriem, kādas līdz šim ir bijušas problēmas, politiķis norādīja, ka negrib teikt neko sliktu par Kaimiņu, taču ikviens esot redzējis, cik daudz reižu šis politiķis ir bijis "kā solists".

Zakatistovs skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, lai neizskanētu pretrunīga informācija no frakcijas un lai deputāti strādātu kā komanda. Līdz ar pieņemto lēmumu Kaimiņš vairs nevarēs runāt frakcijas vārdā, pauda frakcijas vadītājs, reizē apstiprinot, ka Kaimiņš kā "KPV LV" līdzpriekšsēdētājs varēs turpināt izteikties partijas vārdā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu