"Ogres" basketbolisti nonāk uzvaras attālumā no LBL bronzas medaļām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Ogre" basketbolisti
"Ogre" basketbolisti Foto: www.bkogre.lv

"Ogres" komanda ceturtdien nonāca vienas uzvaras attālumā no "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas medaļām.

Ogrēnieši sērijas otrajā mačā viesos ar rezultātu 97:90 (24:22, 17:25, 27:23, 29:20) guva virsroku pār "Jūrmala"/"Betsafe" vienību, sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-0.

Arī šajā mačā "Ogres" komandā līdera lomu uzņēmās Edgars Lasenbergs, kurš šoreiz guva 31 punktu. Tikmēr 16 punkti bija Renāram Magonem, pa 11 punktiem guva Rihards Zēbergs un Kristaps Dārgais, kuram bija arī 13 atlēkušās bumbas, bet desmit punktus guva Jānis Pozņaks.

Tikmēr laukuma saimniekiem pa 14 punktiem sameta Roberts Krastiņš, Uģis Pinete un Karls Montgomerijs, bet pa desmit punktiem bija Edgaram Jeromanovam, Laurim Blauam un Kristapam Pļavniekam.

Pateicoties Roberta Krastiņa precizitātei no distances, jūrmalnieki mača pirmajās minūtēs panāca vadību ar 7:2. Mājinieki vadībā atradās teju visu pirmo ceturtdaļu, kuru gan ar 24:22 uzvarēja "Ogres" basketbolisti, viesiem ceturkšņa beigās veicot septiņu punktu izrāvienu. Otrās ceturtdaļas pirmajā pusē ritēja sīva cīņa par vadību, bet turpinājumā nedaudz veiksmīgāki bija Jūrmalas basketbolisti, kuri iekrāja astoņu punktu handikapu un puslaiku uzvarēja ar 47:41.

Mača trešajā ceturtdaļā laukuma saimnieki panāca 11 punktu pārsvaru, taču viesi ar izrāvienu 14:3 to sadeldēja un izlīdzināja rezultātu, šajā nogrieznī lielu artavu dodot Edgaram Lasenbergam. Ceturtajā ceturksnī "Pgre" pārņēma vadību un panāca desmit punktu starpību, kas gan ātri tika sadzēsta līdz trim punktiem (82:79).

Tiesa, rezultātu izlīdzinošs metiens nesekoja, un "Ogres" vienība atjaunoja desmit punktu pārsvaru. Pamatlaika noslēdzošajās minūtēs "Jūrmala"/"Betsafe" pietuvojās līdz četru punktu deficītam, bet 44 sekundes pirms finālsvilpes Karls Motgomerijs no soda metienu līnijas panāca vien divu punktu starpību (89:91). Jūrmalas komanda savā nākamajā uzbrukumā neizmantoja iespēju izvirzīties vadībā, jo Kaspara Vecvagara tālmetiens lidoja grozam secen.

Turpretī otrā laukuma galā divus soda metienus iemeta Renārs Magone, kurš viesu pārsvaru palielināja līdz četriem punktiem. Uz to ar vienu precīzu "sodiņu" atbildēja Edgars Jeromanovs, bet otrpus laukumam nekļūdīgs no soda metienu līnijas bija Rinalds Sirsniņš. Mača noslēdzošajās sekundēs "Ogres" komanda nosargāja vadību un svinēja uzvaru ar rezultātu 97:90.

Otrdien notikušajā pirmajā mačā "Ogre" savā laukumā svinēja panākumu ar 78:60.

Sestdien komandas atgriezīsies Ogrē. Ja būs nepieciešami papildu mači, tie ieplānoti 6. un 9.maijā.

Latvijas-Igaunijas līgas pamatturnīrā savstarpējās spēlēs abas komandas uzvarēja savā laukumā - ogrēnieši ar 104:83, bet jūrmalnieki ar 90:84. Kopumā krietni labāk klājās "Ogrei", kas apvienotajā līgā ar 18 uzvarām 28 spēlēs finišēja ceturtajā vietā un iekļuva finālčetrnieka turnīrā, kur ar minimālu starpību zaudēja "Ventspils" un Tallinas "Kalev"/"Cramo" vienībām. Tikmēr Jūrmalas basketbolisti ar 13 uzvarām finišēja devītajā vietā, pēdējā brīdī izkrītot no ceturtdaļfināla.

Trijās iepriekšējās sezonās savstarpējās 15 spēlēs 11 uzvaras guvuši Jūrmalas basketbolisti.

Jūrmalas komanda Latvijas čempionāta bronzas sērijā piedalās trešo reizi. Pirmajā piegājienā 2014.gadā ar 1-3 tika zaudēts "Jēkabpils" vienībai, bet pērn ar 3-0 tika pārspēta "Ogre", kam tā bijusi līdz šim vienīgā pieredze cīņā par medaļām.

Tagadējais "Ogres" stūrmanis Artūrs Visockis-Rubenis galvenā trenera statusā par Latvijas čempionāta bronzu cīnās trešo reizi. 2012.gadā ar "Latvijas Universitāti" un pērn ar "Ogri" viņam neizdevās uzvarēt nevienā spēlē. Savukārt pretinieku galvenais treneris Mārtiņš Gulbis cīņā par bronzas medaļām kādu no komandām vada ceturto reizi. Ar "Barons kvartāls" komandu 2013.gadā tika ciests zaudējums, bet aizpērn gūta uzvara, tāpat kā pērn jau pie Jūrmalas vienības stūres.

LBL bronzas sērijās piedalījušās 15 komandas no desmit pilsētām. Desmit vienībām izdevies izcīnīt bronzas medaļas, kas ceļojušas uz astoņām pilsētām.

Līdz trīs uzvarām bronzas sērijas spēlētas 20 reizes, no tām 13 gadījumos uzvarējušas komandas, kuras guvušas virsroku sērijas pirmajā mačā. Piecos gadījumos pirmās spēles zaudētājiem izdevies uzvarēt nākamajos trijos mačos, bet divreiz - 2013.gadā valmieriešiem un 2016.gadā ventspilniekiem - izdevās atspēlēties no 0-2.

Tikmēr finālsērija līdz četrām uzvarām sāksies 5.maijā, tajā spēkojoties pērnā gada finālistēm "Ventspils" un "VEF Rīga" vienībām.

"Ventspils" pusfināla sērijā ar 3-0 pārspēja jūrmalniekus, bet "VEF Rīga" ar tādu pašu rezultātu uzveica Ogres basketbolistus.

Kā divas labākās pašmāju vienības Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārajā čempionātā "Ventspils" un "VEF Rīga" ieguva automātiskas ceļazīmes uz LBL pusfinālu.

Savukārt "Ogre" savā ceturtdaļfinālā ar 3-0 apspēlēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA), kamēr "Jūrmala"/"Betsafe" ar tādu pašu rezultātu pieveica "Latvijas Universitāti".

"Ventspils", "VEF Rīga" un "Ogre" startēja apvienotā čempionāta finālčetrinieka sacensībās, tām ieņemot attiecīgi pirmo, otro un ceturto vietu. Tikmēr jūrmalnieki palika ārpus izslēgšanas turnīra.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-2 pieveica "VEF Rīga" komandu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu