Ar diviem mačiem Rīgā sāksies futbola virslīgas otrais aplis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti.
"Riga" futbolisti. Foto: facebook.com

Ar diviem mačiem Rīgā šodien sāksies "Optibet" Latvijas futbola virslīgas otrais aplis.

Plkst.17.30 "Metta" Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā uzņems "Daugavpili", bet plkst.18.45 čempione "Riga" RTU stadionā tiksies ar "Jelgavu". 

"Metta" futbolisti aprīļa vidū izcīnīja savas līdz šim vienīgās divas uzvaras šajā sezonā, bet iepriekšējā kārtā ar 1:4 kapitulēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) komandai. Tāpat arī daugavpiliešiem iepriekšējā kārtā pārtrūka divu uzvaru sērija, ar 0:1 piekāpjoties "Jelgavas" vienībai.

"Daugavpils" komandas uzbrukuma līderis Vugars Askerovs pirmajā aplī bija virslīgas rezultatīvākais spēlētājs, gūstot piecus vārtus, lai gan laukumā bija tikai sešās no astoņām pirmā riņķa spēlēm. Askerovs guvis piecus no komandas deviņiem vārtiem, un, galvenokārt pateicoties viņa sniegumam, daugavpilieši šobrīd ir kopvērtējuma sestajā pozīcijā.

Pirmajā aplī savstarpējā mačā ar 1:0 pārāki bija "Daugavpils" futbolisti, kuriem uzvaru atnesa Daniela Baloža gūtie vārti cīņas nogalē.

Savukārt "Riga" šosezon cietusi tikai divus zaudējumus, taču tas nav bijis pietiekami labs arguments, lai Oļegs Kubarevs saglabātu savu amatu. Līdz jauna galvenā trenera atrašanai pie "Riga" stūres kārtējo reizi stājies Mihaels Koņevs, kura vadībā Latvijas čempione svinējusi divas uzvaras pēc kārtas.

Arī jelgavnieki aizvada salīdzinoši labu nogriezni, jo pēdējās četrās spēlēs cietuši tikai vienu zaudējumu, reizi nospēlējuši neizšķirti un svinējuši divas uzvaras.

Pirmā apļa savstarpējā mačā uzvaru ar 1:0 svinēja "Riga" komanda, kurai vienīgos vārtus septītajā minūtē guva Aleksejs Višņakovs.

Desmitās kārtas noslēgumā sestdien Jūrmalas "Spartaks" uzņems "Ventspili", bet turnīra līdere RFS viesosies pie "Liepājas". Šo kārtu izlaiž "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda.

Ar astoņās spēlēs gūtu 21 punktu virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 18 punktiem seko "Riga", bet trešā ar 14 punktiem ir "Valmiera Glass"/ViA. Ceturto vietu ar 12 punktiem ieņem "Ventspils", kamēr desmit punktus iekrājušas "Jelgava" un "Daugavpils", bet pirmajam sešiniekam ar septiņiem punktiem seko "Liepāja", bet turnīra tabulas lejasdaļā ar sešiem punktiem ir "Spartaks" un "Metta".

Kā zināms, tad šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu