Stendzenieks aizstāv narkotiku lietotājus: Tā ir dvēseles, nevis medicīniska slimība (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ēriks Stendzenieks
Ēriks Stendzenieks Foto: Evija Trifanova/LETA

Tieslietu ministrija nolēmusi nevirzīt Saeimā ierosinājumu par narkotiku lietošanas dekriminalizāciju, kas atbrīvotu šo vielu patērētājus no kriminālas sodāmības. Viedokli par šo tematu izdevumam "Vakara Ziņas" pauda arī reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks, kurš pats ir nokļuvis tiesas priekšā saistībā ar narkotiku lietu.

"Narkotikas ir liela nelaime katra cilvēka ģimenes dzīvē, kurš ar to saskāries. Tas nav apzināts noziegums. Daudz vairāk ir jāpieliek pūles, lai cilvēku izdabūtu no atkarības, nevis tikai sastādītu administratīvos protokolus un ierosinātu krimināllietas," bilda reklāmas speciālists. 

Kā skaidro Stendzenieks, bargi jāsoda tirgotāji, nevis lietotāji. "Es esmu par dekriminalizāciju, jo lietotājs psiholoģiski jūtas kā noziedznieks. Lietotājs tiek pielīdzināts rūdītiem noziedziniekiem."

"Patiesībā daudzi cilvēki, kas lieto apreibinošās vielas, bieži vien ir ļoti trauslas dvēseles, kas padevušās dzīves vājuma mirkļos. Tā drīzāk ir dvēseles, nevis medicīniska slimība. Ja cilvēks lieto, viņš tiek nosaukts par bezcerīgu noziedznieku, kas ir izstumjams no sabiedrības un pielīdzināts tiem, kas tirgo. Interneta komentāros tiek rakstīts, ka tiem, kas lieto, ir jānocērt galva un jāiemet grāvī. Ja valsts nāktu pretī šiem cilvēkiem, tas būtu kā pozitīvs sitiens uz pleca, sapratne, palīdzība un ticība tam, ka narkotiku lietotāji izķepurosies," tā Stendzenieks. 

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu