"Daugavpils" futbolisti ar uzvaru iesāk Latvijas virslīgas otro apli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Daugavpils" futbolisti
"Daugavpils" futbolisti Foto: Facebook/BFC Daugavpils

"Opibet" Latvijas futbola virslīgas otrā apļa spēles piektdien ar uzvaru viesos iesāka "Daugavpils", kas ar 1:0 (0:0) pārspēja "Metta" futbolistus.

Vienīgos vārtus šajā mačā iesita kolumbietis Naisirs Karmona.

Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā notikusī cīņa iesākās ar daudziem sodiem abu komandu izpildījumā, tomēr neviena no komandām nespēja realizēt piešķirtos brīvsitienus. Spēles 15.minūtē bīstamu situāciju "Metta" soda laukumā izveidoja viesi, tomēr rīdzinieki bloķēja pretinieku sitienu.

20.minūtē "Daugavpils" nopelnīja vēl vienu brīvsitienu, kuru komanda izlēma izspēlēt, taču šāda taktika rezultātu nedeva. Puslaika turpinājumā aktīvu spēli demonstrēja "Metta", kad 36.minūtē Kristaps Liepa nerealizēja labu vārtu gūšanas iespēju, bet pāris minūtes vēlāk pēc labas piespēles soda laukumā neprecīzi sita arī Rihards Ozoliņš.

Pirmajā puslaikā abām komandām nācās veikt piespiedu maiņas, jo savainojumus guva Daugavpils vienības futbolists Turals Bairamli un "Metta" spēlētājs Kirils Ševeļovs. Puslaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Otrā puslaika sākumā labā sitiena pozīcijā soda laukumā nonāca "Metta" futbolists Raimonds Krollis, bet viņa raidītā bumba lidoja garām vārtu stabam. Spēles turpinājumā labas sitiena pozīcijas sev izkārtoja mājinieku uzbrucējs Kgotso Masangane - bīstamākā no tām padevās 61.minūtē, kad bumba pēc raidījuma trāpīja pa vārtu stabu.

Sākoties spēles 70.minūtei, futbolistus pārsteidza lietus, bet astoņas minūtes vēlāk rezultātu atklāja kolumbietis Naisirs Karmona, panākot 1:0 "Daugavpils" komandas labā, kas pēcāk izrādījās uzvaras vārti.

Spēles noslēgumā "Metta" komandai bija lieliska iespēja panākt neizšķirtu, tomēr šo iespēju mājinieki neizmantoja.

Pirmajā aplī savstarpējā mačā ar 1:0 pārāki bija "Daugavpils" futbolisti, kuriem uzvaru atnesa Daniela Baloža gūtie vārti cīņas nogalē.

Ar astoņās spēlēs gūtu 21 punktu virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 18 punktiem seko "Riga", bet trešā ar 14 punktiem ir "Valmiera Glass"/ViA. Ceturto vietu ar 13 punktiem ieņem "Daugavpils", bet par punktu mazāk ir "Ventspils" vienībai.

"Jelgava" spējusi izcīnīt desmit punktus un ieņem sesto vietu, bet pirmajam sešiniekam ar septiņiem punktiem seko "Liepāja", kamēr turnīra tabulas lejasdaļā ar sešiem punktiem ir "Spartaks" un "Metta".

Šosezon virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu