Deglava tilts atvērts daļējai transporta kustībai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Deglava tilts
Deglava tilts Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts policijas (VP) šodien, 4. maijā, no pulksten 5 rītā, daļējai transporta kustībai atvērs Augusta Deglava tiltu, informēja VP.

Kā vēstīts, VP priekšnieks Ints Ķuzis piektdienas pēcpusdienā ir saņēmis oficiālu atzinumu no Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) par Augusta Deglava ielas pārvada izmantošanas nosacījumiem. Pamatojoties uz šo atzinumu, Ķuzis pieņēma lēmumu daļēji atjaunot transporta kustību pār Deglava ielas pārvadu.

» VP: Sestdien satiksme pār Deglava tiltu tiks daļēji atjaunota

Uz tilta tiks atjaunota sabiedriskā un operatīvā transporta kustība.

Ievērojot nosacījumus, transportlīdzekļiem noteikts ātruma ierobežojums līdz 20 kilometriem stundā un attāluma intervāls starp transportlīdzekļiem vismaz 30 metri.

Viena transportlīdzekļa kopēja masa nedrīkst pārsniegt 30 tonnas.

Pār tiltu pārvietoties joprojām ļauts gājējiem un velosipēdistiem. Tomēr, ņemot vērā izmaiņas satiksmes ierobežojumos, policija atgādina, ka gājējiem, šķērsojot tiltu, ir jāpārvietojas pa ietvi, kas ierīkota tilta brauktuves labajā pusē virzienā no centra.

Tāpat Valsts policijas ekipāžas joprojām atradīsies pie tilta un to uzraudzīs.

Jau ziņots, ka 25. aprīļa rītā pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) rīkojuma Deglava ielas pārvads tika slēgts satiksmei, izraisot pamatīgus satiksmes sastrēgumus šajā Rīgas daļā.

» Lēmums pieņemts: Deglava tiltu slēgs ceturtdien piecos no rīta

Foto: Slēgts Augusta Deglava tilts

Kā paziņoja Ķuzis, tilts tika slēgts līdz brīdim, kad Rīgas dome iesniegs Būvniecības valsts kontroles birojam (BKVB) dokumentus, lai tas varētu pārliecināties par šī objekta drošību.

» BVKB no RD saņēmis Deglava ielas tehniskās apsekošanas atzinumu

Piektdien, pēc nepieciešamo dokumentu izvērtēšanas, BVKB, Deglava iela satiksmes pārvada projektētāja SIA "Inženierbūve", Valsts policijas, Rīgas domes Satiksmes departamenta un SIA "Rīgas satiksme" pārstāvji vienojās no 4. maija atjaunot sabiedriskā un operatīvā transporta kustību pār Augusta Deglava ielas satiksmes pārvadu.

Pēc šī lēmuma "Rīgas satiksme" ir paziņojusi, ka no 4. maija 11. un 22. maršruta trolejbusa, 3., 6., 13., 47., 50., 51. un 52. maršruta autobusa, 241. maršruta minibusa, 338. maršruta ekspresbusa un N6 maršruta nakts satiksmes autobusa kustība tiks atjaunota pa pamata maršrutiem.

» Kādas būs izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos pēc Deglava pārvada slēgšanas?

Pilnīgai Deglava tilta atvēršanai satiksmei nepieciešams nostiprināt tā konstrukcijas, bet līdz tam būvdarbu veicējam jāizstrādā darbu veikšanas projekts un jāsaņem BVKB atļauja nostiprināšanas darbu veikšanai. Burovs prognozēja, ka tiltu satiksmei varētu atvērt 13. maijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu