Francijā aizliegs ar skūteri braukt pa trotuāriem

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pexabay

Francija no 1. septembra aizliegs ar elektriskajiem skūteriem braukāt pa trotuāriem, paziņojusi satiksmes ministre Elizabete Borne.

Kopš ieviešanas pagājušajā gadā Francijas galvaspilsētu pārpludinājuši elektriskie skūteri, kuru skaits vairāku iznomāšanas kompāniju pārvaldībā svārstās ap 15 000, un sagaidāms, ka to skaits līdz gada beigām sasniegs 40 000.

Borne sestdien laikrakstā "Le Parisien" publicētā komentārā norāda, ka no septembra ikvienam, kas brauks pa trotuāru ar elektrisko skūteri, monoriteni vai kādu citu personīgo pārvietošanās līdzekli, draudēs 135 eiro sods.

Trotuāra vietā viņiem būs jāizmanto iela vai velojosla, "lai gājējiem vairs nebūtu jāspiežas pie sienām", paziņoja ministre.

Ārkārtīgi populāro personīgo pārvietošanās līdzekļu attīstība "notikusi ļoti ātri un nedaudz anarhiskā veidā", norādīja ministre.

Skūteru nomas pakalpojumi, ko piedāvā tādas ASV kompānijas kā "Lime and Bird" un nesen arī "Uber", izrādījušies ļoti populāri daudzās pilsētās.

Francijas solis seko Peru lēmumam no šīs nedēļas aizliegt motorizētiem skūteriem braukt pa trotuāriem un gājēju zonām.

Jaunus stingrus noteikumus elektriskajiem skūteriem šobrīd izstrādā Berlīnes dome, bet Spānijas tūrisma centrs Barselona vispār aizliegusi skūteru nomas pakalpojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu