"Medicīniskā nolaupīšana" - ar aprikožu kauliņiem vecāki mājās ārstē ar vēzi slimu bērnu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

ASV no kādas ģimenes ir izņemts bērns, jo vecāki kategoriski atteicās ārstēt zēnu no onokoloģiskās saslimšanas ar ķīmijterapiju, ziņo izdevums "The Washington Post".

Trīs gadus vecajam zēnam vārdā Noa Makadams ir diagnosticēta akūta limfoblastu leikēmija. Tā ir ļaundabīga asins sistēmas saslimšana jeb asins vēzis. Leikēmija veido aptuveni 34 % no visām ļaundabīgajām saslimšanām bērnu vecumā, līdz ar to, tas ir pats biežākais vēža veids bērniem.

Kad bērnam diagnosticēja smago saslimšanu, māte kopā ar dēlu slimnīcā pavadīja divas dienas un pēc tam aizveda viņu mājās, nevienam neko nesakot. Sociālā tīkla "Facebook" kontā māte pēc tam rakstīja:

"Mēs aizbēgām no slimnīcas, un no vēža šūnām vairs nebija ne vēsts!Ārsti bija satriekti par Noa spēku un dziedināšanas ātrumu!"

Māte bija lēmusi, ka ārstēšanu turpinās mājās pati un meģināja dēlu ārstēt ar alternatīvās medicīnas metodēm.

Viņa cerēja, ka Noa izveseļosies pateicoties rozmarīnam, piepēm un aprikozes kauliņiem kā arī koloidālo sudrabu, kam it kā piemīt pretvīrusu un pretparazītu aktivitāte. 

Trīs gadus veco zēnu māte neveda uz ķīmijterapijām un nekonsultējās ar ārstiem. Kad zēns nebija ieradies uz vairākiem ķīmijterapijas kursiem, ārsti sāka par viņu interesēties un izsludināja meklēšanu, kurā iesaistīja arī policiju. Kad bērnu atrada, policija izņēma zēnu no ģimenes un nosūtīja uz ārstēšanu. 

Zēna vecāki uzsver, ka nekādā gadījumā neatsakās no dēla ārstēšanas, bet dod priekšroku citām ārstēšanas metodēm un nepaļaujas uz slimnīcas ķīmijterapiju, jo alternatīvā medicīna piedāvājot krietni veselīgāku ārstēšanu. Vecāku pusē ir nostājusies arī organizācija "Florida Freedom Alliance", kuras dalībnieki iestājas par to cilvēku tiesībām, kuri atsakās arī no vakcinājas.

Kā vēsta izdevums, Noa mātei un tēvam var tikt izvirzītas apsūdzības par vecāku pienākumu nepildīšanu, bet jautājums par vecāku tiesību atņemšanu tiks vērtēts tiesā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu