Video: Braucot uz veikalu, sieviete Igaunijā sastop lāci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: PATRICK HERTZOG / AFP / Scanpix.com

Vien dažas dienas pēc tam, kad Igaunijā kādai sievietei pusotra kilometra garumā sekojuši četri lāči, svētdien, 5. maijā, vēl kāda Igaunijas iedzīvotāja sastapusies ar ķepaini, dodoties uz veikalu. 

Svētdienas rītā kāda sieviete braukusi uz veikalu, lai nopirktu krējumu, kad pēkšņi ieraudzījusi lāci, kurš šķērsoja brauktuvi, vēsta portāls "Postimees". 

» Miljonāram Jūlijam Krūmiņam pie mājas loga uzglūn lācis un... govs

Atpakaļceļā sieviete iebraukusi mežā vēlreiz - cerībā atkal ieraudzīt meža dzīvnieku.

"Pusceļā uz veikalu ceļam pārskrēja lācis! Atpakaļceļā ieplānoju iebraukt mežā pa nelielu izbraukātu ceļu, lai vēlreiz apskatītu dzīvnieku. Un viņš tur tiešām bija!"

Ar auto video reģistratoru sievietei izdevās nofilmēt satikšanos ar meža dzīvnieku, kad tas pārskrēja pāri ceļam. Otro tikšanos mežā viņa nofilmēja ar telefona kameru un padalījās ar to sociālajā tīklā "Facebook".

Kā izrādās, šī tikšanās ar lāci sievietei nav pirmā. Viņa šajā rajonā ir satikusi lāci arī iepriekš. Pērn netālu no viņas lauku mājas video autore redzēja lāceni ar diviem lācēniem.

Igaunijas mednieku biedrības pārstāvji stāsta, ka ir sācies laika posms, kad dzīvnieki "ved pastaigās" savus mazuļus, tāpēc ir jābūt piesardzīgiem, jo dzīvnieki, aizsargājot savus pēctečus, var kļūt agresīvi.

» Igaunijā sievieti pusotra kilometra garumā vajā četri lāči

Īpaši pavasarī un maijā jābūt uzmanīgiem, jo aļņiem dzimst mazuļi, lāči pārvietojas ar saviem mazajiem lācēniem, arī mežacūkām parādās mazuļi, bet putni vij ligzdas. 

Igaunijas mednieku biedrība atgādina: Ja esat saskārušies ar savvaļas dzīvnieka mazuli, atkāpieties uz to pusi, no kurienes atnācāt. Mātīte var uzbrukt, ja cilvēks netīšām būs pietuvojies parāk tuvu.

Arī pastaigājoties ar suni pa mežu, nevajadzētu palaist suni skriet bez pavadas. Suns var iztraucēt savvaļas dzīvnieku mieru. Nedrīkst aiztikt sastaptos dzīvniekus un barot ar cilvēkiem paredzēto ēdienu. Ja dzīvnieku pieradinās ēst un gaidīt cilvēka atnesto ēdienu, tas var iet bojā, jo vairs nemācēs medīt. 

Daži dzīvnieki dzīvo īpašās teritoriālās zonās, ko ierīkojuši paši. Tajās cilvēks nekad nebūs aicināts. Tas attiecas uz aļņiem un rubeņiem vairošanās periodā vai pirms pārošanās laika. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu