Foto: Tallinā piestājis milzīgs kruīza laineris (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tallinā svētdien, 5. maijā, piestājis šosezon visgarākais - 330 metrus garais - kruīza laineris "Regal Princess". 

Lielākais kruīza laineris pēc smaguma šajā sezonā Igaunijā būs kruīza kuģis "Norwegian Getaway". Laineris Tallinas ostā pietauvosies 14 reizes. Savukārt otrs laineris- "MSC Meraviglia", būs lielākais kuģis pēc tūristu skaita. Tas sevī spēj ietilpināt līdz 5 000 pasažieru un Tallinas ostā tas pietauvosies 11 reizes.

Svētdien, 5. maijā, 18. klāju kuģis "Regal Princess" no Sanktpēterburgas piestāja Tallinas ostā plkst. 7.47 no rīta ar 3 600 tūristiem. Laineris no Tallinas ostas izbrauca plkst. 17.00 un ieņēma kursu uz Rostokas apgabala Varnemindi. Pēc tam tas dosies uz Oslo, Kopenhāgenu un Nīnashamni.  

Martā kruīza kuģis "Regal Princess" iekļuva medijos ar ziņām, kad Dominikānas Republikas ostā "Gran Terk" bija izglābti divi amerikāņi. Viņi ar privāto lidmašīnu lidoja no salas "Sant Martines" un motora tehniskās kļūdas dēļ, avarēja jūrā. "Regal Princess" kapteinis uzreiz pēc glābšanas signāla saņemšanas, izmainīja kursu un devās glābt abus amerikāņus. 

Savukārt 2016. gadā laineris izglāba Baltijas jūrā vīrieti, kura kuterim bija beigusies degviela.

Tāpat svētdien plkst. 8.17 Tallinā piestāja 293 metrus garš kruīza laineris "Queen Victoria". Šajā kuģī atradās aptuveni 2 000 pasažieru. Arī šis kuģis plkst. 17.00 ir devies uz Sanktpēterburgu.

Šajā sezonā Tallinu gaidu 339 kruīza laineri un 600 000 tūristu. Pērn dažādi kruīza laineri Tallinā pietauvojās 338. reizes.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu