KNAB: Katoļu baznīcā, iespējams, notikusi EP priekšvēlēšanu aģitācija (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem katoļu baznīcās, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Pārbaude saistīta ar katoļu garīdznieku izplatīto aicinājumu kristiešiem Eiropas Parlamenta vēlēšanās balsot par ģimenes vērtību aizstāvjiem un tiem, kas iestājas pret abortiem un viendzimuma attiecību legalizāciju.

"Cilvēki jautā, par ko tad mums īsti balsot? Viņi grib zināt, kāda ir baznīcas nostāja dažādos jautājumos. Tāpēc viņi nāk un jautā, un tāpēc mēs uzrakstījām šo aprakstu, lai cilvēkiem nodotu to informāciju, lai nebūtu tā, ka katram jānāk atsevišķi un kaut kas jāsaka, bet lai pēc iespējas plašāku loku tas aptvertu,"

raidījumam stāstīja Romas katoļu baznīcas Liepājas diecēzes bīskaps Viktors Stulpins.

Tā kā aicinājumā nav nosaukti konkrēti politiskie spēki vai kandidāti, Stulpins uzskata, ka baznīca saglabājusi politisko neitralitāti.

Tikmēr KNAB katoļu baznīcās nolasītajā aicinājumā saskatījis aģitācijas pazīmes un sācis pārbaudīt, vai nav pārkāpts Priekšvēlēšanu aģitācijas likums.

Kā ziņots, katoļu baznīcas Latvijas Bīskapu konference (LBK) aicina piedalīties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās un balsot par deputāta amata kandidātiem, kuri aizstāv dzīvību, ģimeni un dalībvalstu tiesības pašai noteikt likumdošanu šajās jomās, teikts LBK aicinājumā, kas svētdien, 28. aprīlī, tika nolasīts katoļu baznīcās Latvijā.

LBK aicinājumā uzsver, ka atbildīga līdzdalība vēlēšanās nozīmētu atgriezties pie ES dibinātāju pārliecības un ideāliem.

Baznīca aicina kristiešus balsot par tiem kandidātiem, kuri "aizstāv dzīvību, ģimeni un katras dalībvalsts tiesības pašai noteikt likumdošanu šajās jomās", piebilstot, ka ļoti svarīga ir arī subsidiaritātes principa ievērošana Eiropas Savienībā (ES) un tās dalībvalstu attiecībās, vispirms ņemot vērā konkrēto sociālās un kulturālās vides realitāti.

LBK uzsver, ka katrai ES valstij ir tiesības uz savu oriģinalitāti arī valodas, kultūras un ģimenes politikas jomās, tāpēc deputāta amata kandidāti ir rūpīgi jāizvērtē.

Aicinājumu parakstījuši Rīgas arhidiecēzes arhibīskaps - metropolīts Zbigņevs Stankevičs, Liepājas diecēzes bīskaps, LBK prezidents Viktors Stulpins, Rēzeknes - Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis un Jelgavas diecēzes bīskaps Edvards Pavlovskis.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu