Ostapenko atgriežas pasaules ranga labāko trīsdesmitniekā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, atgriezusies pasaules labāko spēlētāju trīsdesmitniekā.

Ostapenko pirms nedēļas piedzīvoja divu vietu kritumu un bija atrodama 31.pozīcijā, bet tagad atguvusi divas vietas un ir atpakaļ labāko 30 tenisistu pulkā. Viņa no pirmā trīsdesmitnieka pirmo reizi kopš 2017.gada maija izlidoja marta izskaņā, bet pēc tam atguva pāris pozīcijas un tajā uz trim nedēļām atgriezās.

Latvijas tenisiste, kura 2017.gadā sensacionāli uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, visu turnīru ietvaros bija piedzīvojusi piecus zaudējumus pēc kārtas, šo sēriju pārtraucot sestdien Madrides WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā.

Tikmēr Latvijas pirmā rakete joprojām ir Anastasija Sevastova, kura nemainīgi atrodas 13.vietā. Šajā pozīcijā viņa ir kopš 7.aprīļa, bet karjeras rekords viņai joprojām ir 11.vieta. Pagājušajā nedēļā Sevastova Prāgas WTA "International" sērijas turnīrā pirmajā kārtā cieta zaudējumu pret jauno Krievijas tenisisti Anastasiju Potapovu.

Abas Latvijas tenisistes sestdien pārvarēja Madrides WTA "Premier" turnīra pirmo kārtu.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā pacēlusies par divām vietām un ieņem 264.pozīciju, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane atkāpusies par vienu vietu un ir 619.pozīcijā.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā tikmēr izmaiņu nav.

Pēc uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā uz pirmo vietu pasaules rangā pacēlās Naomi Osaka, kura līdz ar to kļuvusi par vēsturē pirmo Japānas tenisisti ranga pirmajā vietā.

Savukārt otrā ir čehiete Petra Kvitova, bet trešo vietu ieņem rumāniete Simona Halepa. Tikmēr ceturtā ir vāciete Angelika Kerbere, kamēr piektā ir vēl viena čehu tenisiste Karolīna Plīškova. Sestajā pozīcijā ir ukrainiete Jeļina Svitoļina, kurai seko nīderlandiete Kiki Bertensa. Astotā joprojām ir amerikāniete Sloeina Stīvensa, bet pirmo desmitnieku noslēdz austrāliete Ešlija Bārtija un baltkrieviete Arina Sabaļenka.

Šveices tenisiste Jila Taihmana un grieķiete Marija Sakari sestdien Prāgā un Rabātā triumfēja WTA "International" sērijas turnīros, izcīnot savus pirmos titulus. Taihmana pēc uzvaras debitējusi ranga pirmajā simtniekā, par 59 vietām pakāpjoties uz 87.pozīciju, bet Sakari par 12 vietām pacēlusies uz 39.pozīciju.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko pakāpusies par vienu vietu un ir 49.pozīcijā, bet Sevastova arī šonedēļ ir 65.vietā, kamēr Marcinkēviča, zaudējot vietu pozīciju, ieņem 254.vietu, bet Vismanei ir 96 pozīciju kāpums uz 591.vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu