Rīgā un Daugavpilī notiks divas futbola virslīgas spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Metta" komandas futbolisti.
"Metta" komandas futbolisti. Foto: Nora Krevņeva Baibakova

Šodien ar mačiem Rīgā un Daugavpilī sāksies "Optibet" futbola virslīgas 11.kārtas izspēle.

Plkst.18 čempione "Riga" RTU stadionā tiksies ar turnīra pastarīti "Metta", bet divu šosezon pārsteigumus sarūpējušo vienību duelī "Daugavpils" "Celtnieka" stadionā spēkosies ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) futbolistiem.

Čempione "Riga" šobrīd turnīra tabulā ieņem stabilu otro vietu un pēdējās trīs spēlēs svinējusi divas uzvaras un reizi nospēlējusi neizšķirti - iepriekšējā kārtā mačā ar "Jelgavu" rezultāts bija 1:1. Šajās trīs spēlēs komandu vada Mihails Koņevs, kurš aizstāj no amata atbrīvoto Oļegu Kubarevu.

Savukārt "Metta" sezonu iesāka ar pieciem zaudējumiem, pēc tam sekoja divas uzvaras pēc kārtas, bet tagad atkal piedzīvotas divas neveiksmes.

Šajā mačā laukuma saimniekiem būs jāiztiek bez brazīliešu pussarga Felipes Brisolas, kurš iepriekšējā kārtā saņēma sarkano kartīti.

Abu komandu savstarpējā duelī pirmajā aplī ar 2:1 pārāki bija "Riga" futbolisti.

Tikmēr daugavpilieši pēc nestabilā sezonas sākuma uzvarējuši trīs no pēdējām četrām spēlēm, kamēr valmierieši sezonu iesāka ar divām uzvarām, bet nākamajās sešās spēlēs gūti divi panākumi, divi neizšķirti un piedzīvoti divi zaudējumi. Valmieras komanda šobrīd ir augstajā trešajā vietā, par punktu apsteidzot Daugavpils futbolistus.

Pirmā apļa savstarpējā mačā ar 2:0 savā laukumā uzvarēja "Valmiera Glass"/ViA vienība.

Trešdien šīs kārtas turpinājumā turnīra līdere RFS savā laukumā uzņems Jūrmalas "Spartaku", bet bez galvenā trenera palikusī "Ventspils" mājās cīnīsies ar "Jelgavu". Šajā kārtā atpūšas "Liepājas" futbolisti.

Ar deviņās spēlēs gūtiem 22 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 19 punktiem seko "Riga", bet trešā ar 14 punktiem astoņos mačos ir "Valmiera Glass"/ViA. Ceturto vietu ar 13 punktiem deviņās spēlēs ieņem "Daugavpils", no kuras par punktu atpaliek "Ventspils". Pirmo sešinieku ar 11 punktiem noslēdz "Jelgava", tālāk ar deviņiem punktiem ir "Spartaks", septītā ar astoņiem punktiem ir "Liepāja", kamēr turnīra tabulas lejasdaļā ar sešiem punktiem ir "Metta".

Kā zināms, tad šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu