Saeimā runās par OIK likvidēšanas gaitu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šodien , 7. maijā, plāno diskutēt par obligātā iepirkuma komponentes (OIK) likvidēšanas gaitu.

Aprīlī Ekonomikas ministrijas pārstāvji informēja Saeimas komisiju par to, ka tika izpildīts parlamenta dotais uzdevums izvērtēt OIK atcelšanu no šā gada 31. marta, tomēr valdība lēma, ka tā neiesaka atcelt OIK tik strauji, ņemot vērā tiesiskās un finansiālās konsekvences.

Tāpēc valdība vienojās, ka Ekonomikas ministrija līdz šā gada 31. maijam izstrādās scenārijus OIK likvidēšanai.

Tomēr opozīcijas deputāti pauda neapmierinātību, uzskatot, ka ministrija nav izpildījusi Saeimas uzdevumu.

Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Krišjānis Feldmans (JKP) uzsvēra, ka Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija, kas ir atbildīga par OIK likvidēšanas jautājumu, sekos līdzi Ekonomikas ministrijas darba gaitai un aicināja ministriju atgriezties komisijā ar progresa ziņojumu par paveikto un plānotajiem darbiem.

Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs piekrita šādam uzstādījumam un solīja atkārtoti ierasties komisijā ar prezentāciju par OIK atcelšanas jautājuma gaitu.

LETA jau vēstīja, ka Ministru kabinets 26. martā lēma, ka valdība neiesaka Saeimai lemt par OIK likvidēšanu līdz šā gada 31. martam.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu