Kompanī: Komandas biedri teica, lai nesitu pa vārtiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta līderes Mančestras "City" spēlētāji esot teikuši šīs komandas aizsargam Vensānam Kompanī, lai viņš mačā pret Lesteras "City" nesit pa vārtiem, tomēr beigu beigās viņš to izdarīja, gūstot, iespējams, šīs sezonas svarīgākos vārtus.

Mančestras "City" pirmdien premjerlīgas mačā savā laukumā ar 1:0 smagā spēlē apspēlēja Lesteras "City". Tas pašreizējajiem Anglijas čempioniem ļāvis atgriezties kopvērtējuma vadībā un pirms noslēdzošās kārtas par vienu punktu apsteigt "Liverpool".

Pirmdien vienīgos vārtus mača 70.minūtē ar skaistu tālsitienu guva tieši Kompanī. Līdz šim viņš Mančestras vienības sastāvā ne reizi nebija izcēlies ar vārtiem, kas gūti ārpus soda laukuma robežām.

"Šosezon vēl nebiju guvis vārtus, bet es vienmēr esmu jutis, ka svarīgākajos brīžos spēšu ko izdarīt," pauda Kompanī. "Šajā spēlē pirms tam bija neliela vilšanās. Komandas biedri teica, lai nesitu pa vārtiem, turklāt to dzirdēju ļoti labi. Pie sevis nodomāju, ka neesmu šo ceļu savā karjerā mērojis tāpēc, lai jaunie futbolisti man teiktu, ka nedrīkstu sist, tāpēc es vienkārši to izdarīju."

Premjerlīgas tituls līdz ar to izšķirsies svētdien. "City" tiksies ar Braitonas un Houvas "Albion", kamēr "Liverpool" spēkosies ar Vulverhemptonas "Wanderers", kas šosezon teicami spēlējusi tieši pret vadošajiem valsts klubiem.

Kompanī iepriekšējo reizi ar vārtu guvumu ārpus soda laukuma izcēlās tālajā 2007.gadā.

"Šāda veida vārtus es treniņos gūstu regulāri. Augstākajā līmenī spēlēju jau 15 gadus, bet pussargi man teikuši, lai nesitu pa vārtiem. Katru reizi, kad garām aizsit viņi, es saku, ka kādu dienu es sitīšu un gūšu vārtus. Tāpēc esmu ļoti priecīgs, ka tas notika tieši šoreiz," gandarījumu neslēpa 33 gadus vecais Kompanī.

Arī "City" galvenais treneris Žuzeps Gvardiola neesot vēlējies, lai Kompanī sit pa vārtiem.

"Vienmēr esmu aicinājis viņu piespēlēt, ne sist. Patiesībā, par viņa spējām nebiju tik drošs, bet futbols ir traks sporta veids, un spēlētāji ir mākslinieki. Viņiem sekunžu desmitdaļās ir jāpieņem izšķiroši lēmumi. Svarīgs pat nebija vārtu guvumus, bet gan pats Vensāns, kurš ticēja, ka gūs vārtus. Viņa ticība palīdzēja mums uzvarēt spēli," uzsvēra Gvardiola.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu