Kā izrādīt mīlestību savam kaķim? Zinātnieki atklāj, vai mājdzīvniekiem patīk bučoties (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pexels

Kā vislabāk parādīt savam kaķim, ka tu viņu mīli? Protams, ar kārtīgu buču uz tā spalvainā purna. Tomēr – vai kaķiem tas vispār patīk?

Aptaujā, ko izdevumā "The spruce pets" publicēja kaķu eksperte Franija Sjūfija (Franny Syufy), atklājās, ka lielākā daļa aptaujāto cilvēku mīl sabučot savus kaķus, tomēr tiem nav īsti skaidrs, vai mīlulis alkst šo skūpstu.

Lai arī kaķi bieži vien ir vēsi un atturīgi, tomēr pētījumi pierāda, ka tie savus cilvēkus ciena un savā īpašajā veidā arī mīl.

Tas, kā tie izrāda savu mīlestību, protams, atšķiras no veida, kā to darām mēs, tāpēc jautājums, vai arī mums būtu jāmaina mīlestības izrādīšanas veidi, joprojām ir aktuāls.

Kaķi ir tikpat dažādi kā cilvēki. Kamēr daži no tiem, šķiet, izbauda skūpstus, lielākā daļa no tiem bēg un, ja tiek noķerti un skūpstīties piespiesti ar varu, riebumā griež prom muti vai spirinās, lai tiktu ārā no mīlēt gribošā saimnieka skāvieniem.

Kaķiem mēdz būt arī savas garastāvokļa maiņas, proti, ja kaķis, piemēram, no rīta ir mīļš un viegli padodas skūpstiem, tad vakarā tas jau var izlaist nagus un sliktākajā gadījumā pārplēst saimnieka vaigu. Tomēr, ja saimnieks pazīst savu mājdzīvnieku, tad tam vajadzētu saprast, kā apieties ar to.

Kaķu "skūpsti" cilvēkam ir krietni vien savādāki nekā cilvēku skūpsti.

Vai esi redzējis, kā tavs kaķis reizēm skatās uz tevi, lēni pieverot acis?

Nē, viņš netaisās tikai gulēt. Patiesībā tas sūta tev gaisa "skūpstu", parādot, ka ir pilnībā apmierināts ar tavu klātbūtni.

Atgriežoties pie cilvēku skūpstiem – dažiem kaķiem tas patīk, dažiem ir vienalga, bet dažiem tas riebjas. Galvenais ir iepazīt savu kaķi, lai ar saviem skūpstiem nesanāktu tam morāli nodarīt pāri.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu