Pūce uzticas valsts drošības iestādēm un cer uz pielaidi valsts noslēpumam (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce Foto: Edijs Pālens/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) neredz iemeslu, kādēļ Satversmes aizsardzības birojs (SAB) viņam varētu neizsniegt pielaidi valsts noslēpumam.

Kā norādīja ministra pārstāve Agnese Vārpiņa, Pūce līdz šim nav ticies ar SAB darbiniekiem, kā arī nav saņēmis nekādus jautājumus. Ministrs norāda, ka viņam nav bažu par to, ka pielaide tiks izsniegta un, ka viņš pilnībā uzticas valsts drošības iestādēm.

Vienlaikus Pūce paudis, ka, ja gadījumā SAB pielaidi valsts noslēpumam atteiks, viņš atkāpsies no amata.

Tikmēr labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) otrdien, 7.maijā, pirms valdības sēdes vaicāta kā rīkosies, ja nesaņems pielaidi valsts noslēpumam, žurnālistiem teica, ka tas droši vien nebūšot atkarīgs no viņas, bet par to lemšot premjerministrs.

Lūgta precizēt vai atteikuma gadījumā atkāpsies vai tomēr gribēs palikt ministres amatā, Petraviča atbildēja, ka par to patlaban neesot domājusi, jo vispirms jāsagaida kāds būs SAB lēmums. "Nav ko skriet vilcienam pa priekšu," norādīja ministre.

Petraviča arī apliecināja, ka SAB veicot pārbaudi līdz šim viņu nav aicinājis uz interviju.

Kā ziņots, ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) un iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) saņēmuši pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, taču par pielaides piešķiršanu vēl diviem ministriem vēl turpinās pārbaudes.

Neraugoties uz to, ka SAB pagarinājis divu ministru izvērtēšanu pielaidei darbam ar valsts noslēpumu, premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) nesaskata pamatu šaubām par valdības stabilitāti.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu