Par izvarošanu nepatiesi apsūdzētais iznāk no cietuma un izvaro sievieti (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Amerikā, Masačūsetsas štatā, kāds vīrietis nepatiesi tika apsūdzēts par sievietes izvarošanu un pavadīja cietumā 30 gadus. Tagad viņš atkal tiek tiesāts par izvarošanas mēģinājumu, vēsta "Metro".

50 gadus vecam vīrietim vārdā Džordžs Perro 1985. gadā tika piespriests mūža ieslodzījums par 78 gadus vecas sievietes sišanu un izvarošanu. Vīrietis jau iepriekš ir bijis apsūdzēts par vairākām laupīšanām, tāpēc policisti bija pārliecināti, ka tieši viņš ir izvarojis sievieti.

Cietusī sieviete nespēja atpazīt izvarotāju, taču uzsvēra, ka Džordžs Perro nav līdzīgs tam cilvēkam, kurš ielauzās viņas mājā. Policija nolēma neņemt vērā sievietes liecību viņas vecuma dēļ. 

Vēlāk Perro rakstiski atzinās, ka viņš it kā ir izvarojis sievieti. Savukārt viņa advokāts apgalvoja, ka apsūdzētais pieņēmis savu vainu, jo bijis narkotisko vielu ietekmē  un cietis no bezmiega. Neskatoties uz advokāta teikto, 1992. gadā tiesa atkārtoti vīrieti atzina par vainīgu. 

30 gadu laikā šo krimnāllietu šķetināja vairāki advokāti, kas pierādīja, ka vīrietis nav vainīgs. 

Taču 2009. gadā vīrieti atkal aizturēja. Garāmgājējs esot ieraudzījis Džordžu un kādu sievieti, kura atradās uz ietves bezsamaņā un izsauca policiju.

Sieviete stāstījusi, ka vīrietis viņai piedāvājis narkotikas. Viņa pagaršojusi aizdomīgo vielu un zaudēja samaņu, bet pēc tam vīrietis viņu it kā izvaroja.

Vīrietis atteicās savu vainu atzīt, taču tiesa ņēmusi verā viņa iepriekšējo sodāmību un atzina Džordžu par vainīgu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu