NEPLP pieņem lēmumu par padomes locekļu pienākumu sadali (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļi Aurēlija Ieva Druviete, Patriks Grīva un padomes priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš piedalās preses konferencē pēc NEPLP sēdes, kurā apstiprināja jauno LTV valdi.
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļi Aurēlija Ieva Druviete, Patriks Grīva un padomes priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš piedalās preses konferencē pēc NEPLP sēdes, kurā apstiprināja jauno LTV valdi. Foto: Zane Bitere/LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) trešdienas, 8. maija, sēdē pieņēma lēmumu par padomes locekļu pienākumu sadali, ņemot vērā NEPLP locekļu skaita maiņu, informē NEPLP pārstāvji.

Padome vienojās, ka NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere turpmāk pārraudzīs padomes darbību kopumā, veiks kabeļtelevīzijas un elektronisko plašsaziņas līdzekļu pakalpojumu pēc pieprasījuma jomas pārraudzību un NEPLP loceklis Ivars Āboliņš īstenos ar informatīvas telpas aizsardzību saistītu jautājumu pārraudzību.

NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete īstenos starptautiskās sadarbības jomas pārraudzību, kā arī ar medijpratības attīstības saistītu jautājumu pārraudzību, bet NEPLP loceklis Patriks Grīva veiks komerciālo vietējo, reģionālo, nacionālo un pārrobežu audio un audiovizuālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu (komerciālo, nekomerciālo radio un televīziju) jomas pārraudzību.

Kā informēja NEPLP, padomes locekļi ir līdzatbildīgi par visām iepriekš uzskaitītajām atbildības jomām.

Pēc NEPLP pārstāvju paustā, visi padomes locekļi pārraudzīs Latvijas Televīziju un Latvijas Radio darbību un to kopprojektus. Visu padomes locekļu pienākumos būs arī starpinstitucionālo sadarbības pārraudzība un grozījumu projektu izstrāde normatīvajos aktos, kas skar elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbību.

Jau tika ziņots, ka šī gada 2. maijā Saeima no NEPLP locekles amata pēc pašas vēlēšanās atbrīvoja Guntu Līdaku. Līdaka pieņēmusi lēmumu atstāt NEPLP locekļa amatu, uzsverot, ka situācijā, kas izveidojusies ap padomi, viņa uzskata par neiespējamu turpināt darbu NEPLP.

Tāpat ziņots, ka pavasarī konkursa rezultātā NEPLP nolēma par Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētāju apstiprināt farmācijas kompānijas "Olainfarm" mārketinga tirgus datu analītiķi Eināru Gielu, bet par Latvijas Televīzijas valdes locekli digitālās attīstības un satura jautājumos - XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču. Abiem nebija iepriekšējas darba pieredzes medijos.

Pēc tam daļā sabiedrības izskanēja iebildumi lielākoties pret Giela kandidatūru. Vēlāk gan viņš, gan Juhņēviča paziņoja, ka atsakās no amatiem Latvijas Televīzijas valdē.

Valdošās koalīcijas politiķi vēlas sagaidīt "juridiskus argumentus" pirms kādas rīcības saistībā ar NEPLP vai diskusijas par iespēju atstādināt tās locekļus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu