Karaliskais pāris ir paziņojuši dēla vārdu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karaliskais bēbītis Ārčijs
Karaliskais bēbītis Ārčijs Foto: AP/Scanpix

Saseksas hercogu pāris trešdien, 8. maijā, ir paziņojuši, ka izvēlējušies pirmdzimtajam vārdu. 

Saseksas hercogi trešdien, 8. maijā, atrādīja savu mazuli pasaulei. Bet vēlāk vakarā ir paziņoja pirmdzimtā dēla vārdu. Mazā puisēna vārds ir Ārčijs Harisons Mountbatens-Vindzors.

Jaundzimušais princis Ārčijs Harisons Mountbatens- Vindzors kļuvis par septīto pretendentu uz Apvienotās Karalistes troni pēc sava vectēva prinča Čārlza, viņa vecākā dēla prinča Viljama un viņa bērniem Džordža, Šarlotes un Luisa un sava tēva prinča Harija.

Saseksas hercogi savu pirmo atvasīti satika 6. maijā plkst. 5.26. Mazais dēlēns sver 3,2 kilogramus.

Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Hercogiene Megana lauzusi britu karaliskās ģimenes sieviešu tradīciju savus bērnus dzemdēt Svētās Marijas slimnīcas Lindo spārnā Londonā. Arī par bērna dzimšanu pāris paziņoja ar "Instagram" konta palīdzību un prinča Harija nelielo interviju, ko sniedza BBC. 

Saseksas hercogu pirmdzimtais vai pirmdzimtā nenēsās titulu "princis" vai "princese". Izrādās, viss nonāk pie Lielbritānijas karaliskās ģimenes zelta likuma, kurā teikts, ka tituli "princis", "princese" un "Viņa Karaliskā Augstība" tiek piešķirti monarha bērniem vai mazbērniem.

Foto: Reuters/ScanPix

Princis Džordžs un princese Šarlote ir izņēmums. Tas tādēļ, ka princis Viljams ir nākamais rindā uz troni pēc sava tēva prinča Čārlza, kurš ieņems savas mātes karalienes Elizabetes II vietu. 2013. gadā karaliene noteica jaunu kārtību, kas oficiāli stājās spēkā 2015. gadā, divus mēnešus pirms Šarlotes dzimšanas.

Tas ļāva viņai piešķirt tādu pašu karalisko titulu kā Džordžam. Ja izmaiņas nebūtu veiktas, burvīgā mazā dāma būtu lēdija Šarlote Mountenbata-Vindzora.

Foto: Saseksas hercogi atrāda bēbīti

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu