Milvoki "Bucks" kā pirmā iekļūst NBA izslēgšanas turnīra pusfinālā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Milvoki "Bucks" komanda trešdien kā pirmā sasniedza Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pusfinālu, kamēr iepriekšējo divu gadu čempione Goldensteitas "Warriors" pārņēmusi vadību sērijā pret Hjūstonas "Rockets".

Austrumu konferences pusfināla piektajā spēlē "Bucks" trešdien savā laukumā ar rezultātu 116:91 (22:19, 30:20, 28:23, 36:29) apspēlēja Bostonas "Celtics", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1.

Līdz ar to Milvoki komanda šosezon kļuvusi par pirmo vienību, kas sasniegusi izslēgšanas turnīra pusfinālu. "Bucks" basketbolisti tādējādi ir reabilitējušies "Celtics" komandai par pērn piedzīvoto neveiksmi iepriekšējās sezonas pirmajā kārtā.

Konferences finālu "Bucks" sasniegusi pirmo reizi kopš 2001.gada.

Mājinieku rindās trešdien rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Jannis Adetokunbo, turklāt tiem pievienoja arī astoņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles, bet "Bucks" sastāvā ar divciparu skaitļiem gūtajos punktus izcēlās kopumā septiņi basketbolisti.

Tikmēr "Celtics" sastāvā 15 punktus iemeta Kairijs Ērvings, kurš gan šajā sērijā demonstrēja blāvu sniegumu. Arī viņa nākotne Bostonā ir neskaidra, jo viņš šovasar varētu pārcelties uz kādu citu komandu.

Austrumu konferences finālā "Bucks" tiksies ar Toronto "Raptors" vai Filadelfijas "76ers". Šobrīd sērijā ar 3-2 vadībā ir "Raptors".

Savukārt Rietumu konferences pusfinālā "Warriors" trešdien savā laukumā ar 104:99 (31:17, 26:26, 15:29, 32:27) apspēlēja "Rockets" un ieguva vadību sērijā ar 3-2.

Mājinieku sastāvā 27 punktus guva Klejs Tompsons, kurš realizēja piecus no desmit trīspunktniekiem, bet 25 punkti Stefanam Karijam.

Tikmēr "Rockets" vienībā 31 punkts pagājušās sezonas vērtīgākajam basketbolistam Džeimsam Hārdenam, bet 19 punktus iemeta Ēriks Gordons.

Traumā šajā mačā iedzīvojās viens no "Warriors" līderiem Kevins Durants. Pēcāk klubs paziņoja, ka basketbolistam ir ikra muskuļa trauma, tomēr nav skaidrības par viņa piedalīšanos nākamajā spēlē.

Sērijas nākamā cīņa notiks piektdien Hjūstonā.

Otrā Rietumu konferences pusfināla duelī Denveras "Nuggets" ar 3-2 ir vadībā pret Portlendas "Trail Blazers".

Pērn otro gadu pēc kārtas par NBA čempioniem kļuva Goldensteitas "Warriors", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica Klīvlendas "Cavaliers".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu