"Moura ir supervaronis!" Početino par futbolista sniegumu spēlē pret "Ajax"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lukass Moura un Dele Alli
Lukass Moura un Dele Alli Foto: Reuters/ScanPix

Brazīliešu pussargs Lukass Moura ir supervaronis, pēc Anglijas futbola komandas Totenhemas "Hotspur" iekļūšanas UEFA Čempionu līgas finālā sacīja tās galvenais treneris Maurisio Početino.

"Hotspur" trešdien dramatiskā manierē UEFA Čempionu līgas pusfināla atbildes mačā ar 3:2 uzvarēja Nīderlandes klubu Amsterdamas "Ajax". Divu spēļu summā bija neizšķirts 3:3, bet tālāk tika Anglijas klubs, kas iesita vairāk vārtus izbraukumā.

Trešdien visus trīs vārtus "Hotspur" labā guva tieši Moura, kurš turklāt izšķirošos vārtus iesita 96.minūtē. Pēc šādas spēles abas komandas nespēja slēpt savas emocijas, bet Početino pēc iekļūšanas finālā izplūda asarās.

"Ir grūti parunāt pēc šāda mača. Emocijas ir fantastiskas, paldies futbolam. Mani spēlētāji ir varoņi, to jau teicu pagājušajā sezonā," emocijas neslēpa Početino. "Viņi visi ir varoņi, bet Moura ir supervaronis. Viņš guva neticamu "hat-trick". Lukass to ir pelnījis, viņš ir lielisks puisis."

"Otrajā puslaikā mani futbolisti spēlēja satriecoši. Šāda veida emocijas bez futbola nebūtu iespējamas. Paldies visiem, kuri mums ticēja. Ir sarežģīti ko tādu aprakstīt. Parādījām, ka mīlam sportu un futbolu. Bija bauda skatīties šo spēli," teica argentīniešu speciālists. "Šādā līmenī nav viegli būt konkurētspējīgam. Esmu ļoti pateicīgs būt par treneri un piedzīvot šāda veida futbolu."

Šo uzvaru Početino veltīja savai ģimenei, kas viņu vienmēr atbalstījusi.

UEFA Čempionu līgas finālā "Hotspur" tiksies ar citu Anglijas vienību "Liverpool", kas otrdien arī veica fantastisku atspēlēšanos, jo savā laukumā ar 4:0 uzvarēja Spānijas grandu "Barcelona", lai gan pirmajā mačā cieta neveiksmi ar 0:3.

"Hotspur" aizsargs Denijs Rouzs atklāja, ka komanda iedvesmojusies tieši no "Liverpool".

"Mēs redzējām "Liverpool" spēli. Sapratām, ka nekas nav beidzies, kamēr mačs nav noslēdzies," teica Rouzs. "Galvenais treneris par to ieminējās viesnīcā pirms mūsu spēles. Viņš teica, ka tas ir pareizais veids kā spēlēt. Trenerim nav iebildumu, ja mēs zaudējam, bet nepadodamies."

Pirmajā mačā pret "Ajax" komandu "Hotspur" savā laukumā zaudēja ar 0:1.

"Bijām vīlušies par to, kā spēlējām pirmajā spēlē. Atbildes mačā tas pats bija par pirmo puslaiku. Lielajā pārtraukumā visu izrunājām. Ja šādi spēlējam, mēs varam uzvarēt jebkuru," neslēpa Rouzs.

UEFA Čempionu līgas fināls notiks 1.jūnijā Madridē, kur savas mājas spēles aizvada Spānijas klubs "Atletico".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu